Polojasno
19°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Bellingham ukázal svoju veľkosť. Sokolov ale vypadnutie mrzí
Zdielať na

Bellingham ukázal svoju veľkosť. Sokolov ale vypadnutie mrzí

GELSENKIRCHEN / Je dobojované. Slovenská reprezentácia sa po osemfinále rozlúčila s futbalovým Eurom. Posledným súperom Sokolov bolo Anglicko. Vypadnutie mrzí o to viac, že naši mali superfavorita doslova na lopate.

​Slováci boli skvele pripravení, Angličania naopak takmer celý zápas tápali. Otvárací gól Schranza bol logickým vyústením diania na ihrisku. "Potrápili sme Angličanov a tí sa museli strachovať do poslednej minúty o ten výsledok. Boli zdolateľní, my sme o tom vedeli, vedeli sme o ich silných stránkach, o ich slabých stránkach," ozrejmil Ivan Schranz, reprezentant SR. 

V drese Albiónu strácal lesk aj hviezdny Bellingham, práve po jeho chybe mohol dať najkrajší gól turnaja Strelec. "Videl som, že bránka je vonku a veľká škoda, že som to lepšie netrafil, podľa keby dám gól tak to lepšie zvládneme a postúpime my," povedal David Strelec, reprezentant SR.

Ale Bellingham je hviezda najjagavejšej akosti a keď ostrovanom tieklo do topánok, v piatej minúte nadstaveného času fantasticky vyrovnal. "Tak v prvom momente je to veľký šok, keďže do konca zápasu chýbalo pár sekúnd a ukázala sa svetová kvalita Bellinghama," dodal Peter Pekarík, reprezentant SR.

Nuž a svetovú kvalitu má nesporne aj Kane. Kapitán na začiatku predĺženia rozhodol o výhre Anglicka 2:1 a zároveň o jeho postupe do štvrťfinále. V ňom narazia ostrovania na Švajčiarsko.

Súvisiace články