Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V korupčnej kauze vypovedal aj Štefan Senecký
Zdielať na

V korupčnej kauze vypovedal aj Štefan Senecký

Zdroj: sita - Štefan Senecký

Turecká polícia stále vyšetruje korupčnú aféru a ovplyvňovanie zápasov.

Do kauzy nie sú síce zapletení slovenskí futbalisti, podľa útočníka Ankaragücü Stanislava Šestáka však jeho spoluhráč Štefan Senecký vypovedal na polícii. Od 3. júla zadržali príslušníci tureckej polície viac ako 80 hráčov a rôznych funkcionárov, takmer 30 z nich sa nachádza vo väzbe. Medzi zadržanými bol aj brankár MKE Ankaragücü Serdar Klubilg. Najväčšou "rybou" v policajnej sieti je prezident úradujúceho šampióna Fenerbahce Istanbul Aziz Yildirim, no podozriví sú aj viceprezident a tréner ďalšieho klubu z hlavného mesta Besiktasu.

"Pokiaľ ide o náš klub Ankaragücü, tak nie je namočený do problémov, hoci ďalší slovenský legionár Štefan Senecký bol vedno s ostatnými spoluhráčmi vypovedať na polícii. Išlo však o to, že vyšetrovacie zložky majú k dispozícii aj záznamy telefonických rozhovorov medzi hráčmi rôznych tímov. Je obvyklé, že sa takto na diaľku podpichujú pred vzájomnými súbojmi a práve to slúžilo tiež ako podklad na predvolanie futbalistov. Počul som o tom, že polícia má k dispozícii rôzne dôkazy, napríklad video s odovzdávaním peňazí," odpovedal Stanislav Šesták pre denník Korzár na otázku, ako vníma korupčnú aféru v Turecku.

V Turecku štart najvyššej súťaže odložili na 9. septembra. Podozrenie z ovplyvňovania padlo na 19 futbalových stretnutí v uplynulej sezóne, medzi nimi je aj duel posledného kola, v ktorom si Fenerbahce zabezpečil titul rozdielom skóre pred Trabzonsporom. Aféra šokovala tureckých futbalových fanúšikov, ktorí žiadajú odobratie titulu Fenerbahce. Držiteľ pohárovej trofeje Besiktas medzitým vrátil Turecký pohár futbalovej federácii až do prešetrenia všetkých záležitostí.