Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovenský krakonoš chce český titul!
Zdielať na

Slovenský krakonoš chce český titul!

Zdroj: čtk - Marek Bakoš v drese Plzne

Futbalista Marek Bakoš môže v najbližších dňoch, či týždňoch svoju skromnú zbierku triumfov rozšíriť. K bronzovej medaile z európskeho šampionátu hráčov do 19 rokov v Nórsku /r. 2002/ pridal vlani, už ako útočník Viktorie Plzeň, víťazstvo v Českom pohári, no a onedlho sa možno bude v drese toho istého klubu tešiť aj zo zisku majstrovského titulu!

Narastajúcemu tlaku pražskej Sparty, ktorá sa zo všetkých síl snaží predrať na špicu tabuľky českej futbalovej Gambrinus ligy Viktoria Plzeň statočne odoláva. Pomáha jej v tom aj Marek Bakoš, ktorý vo víkendovom súboji s Mladou Boleslavou strelil dôležitý druhý gól. Navyše pred tretím sa blysol finálnou prihrávkou po parádnej kombinácii, ktorú  zakončil strelou do prázdnej brány jeho spoluhráč Rajtoral  „Herne mi zápas vyšiel, mrzí ma však, že som dostal aj žltú kartu, takže v Tepliciach si nezahrám, “ so zmiešanými pocitmi konštatuje Marek Bakoš.

Plzni bude navyše v ďalšom „ťažkom“ zápase chýbať aj jej najskúsenejší hráč, vylúčený kapitán Pavel Horváth.

“Škoda toho, ale verím, že naši spoluhráči to zvládnu. Máme silný tím!“, tvrdí 28-ročný slovenský útočník.

Najdôležitejšie však podľa neho je, že víťazstvom 3:1 nad Mladou Boleslavou  udržala  Plzeň pražského rivala na dištanc. Tri kolá pred koncom ligy má tím trénera Pavla Vrbu /pôsobil aj v Púchove a Žiline/ pred Spartou sľubný štvorbodový náskok:„Ten psychický tlak na nás enormne narastá. Predsa len, Plzeň  ešte nedávno pendlovala medzi prvou a druhou ligou, teraz máme obrovskú šanca získať majstrovský titul. Ten je pre nás ale ešte stále ďaleko,  aj keď nás samozrejme teší , že každým kolom znižujeme šancu Sparty nás predstihnúť,“ hovorí bývalý hráč Nitry, Púchova a Ružomberka,  ktorý výzorom začína pripomínať bájneho ducha hôr - krakonoša.

„Po prvom jarnom zápase sme si v kabíne povedali, že kým budeme v tabuľke prví, dovtedy sa neoholíme. A sme radi, že Sparta nás zatiaľ neprinútila vziať do rúk žiletky a britvy!“

Ešte šťastie, že si takéto predsavzatie futbalisti plzeňskej Viktorie nedali hneď v úvode sezóny, pretože ich vyhrievaniu na špici tabuľky českej Gambrinus ligy sa Sparťania smutne prizerajú už 10 mesiacov...     Na „iba“ trojmesačnú Marekovu bradu si jeho priateľka Monika už zvykla. „Šomrala iba prvé dni, kým som mal strnisko, teraz je to už mäkučký koberec...“ usmieva sa Marek Bakoš,  pre ktorého by bol zisk majstrovského titulu doteraz najväčším úspechom v jeho futbalovej kariére.  

id - Marek Bakoš v drese Plzne