Polojasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Highlight: Senica iba remizovala s Košicami 1:1
Zdielať na

Highlight: Senica iba remizovala s Košicami 1:1

Zdroj: sita - CL, Senica-Košice

V 27.kole favorizovaná Senica iba remizovala s Košicami 1:1.

FK Senica - MFK Košice 1:1 (1:0)
Góly: 20. O. Smetana - 60. Juhar, ŽK: 90.+ R. Pillár - 69. Diaby, 86. Tofiloski, rozhodovali: Pavlík - Vorel, Petríček, 2122 divákov

Zostavy:
Senica: Bolek - Gorosito, R. Pillár, Gajdošík, Lukšík - Strnad - Jar. Diviš (76. M. Poliaček), T. Kóňa, M. Ďurica (62. V. Gajdoš) - Piroska - O. Smetana (81. Hošek)
Košice: Tofiloski - Mik. Tóth, T. Dobias, R. Cicman, Čonka - Isola, Šinglár - Juhar (90.+ Toto Sena Govou), U. Matič, Viazanko (85. Skvašík) - Diaby (76. R. Ujčík)

Domáci boli od začiatku aktívnejším tímom a v I. polčase si vypracovali množstvo rohových kopov. Hostia sa snažili hroziť brejkami. V 17. min sa po prihrávke Diviša dostal do zakončenia Piroska, jeho strelu z uhla stečovala obrana MFK na rohový kop. O tri minúty sa Seničania ujali vedenia. Po rohu Pirosku hlavičkoval Smetana, jeden z košických obrancov vykopol loptu na bránkovej čiare a po opakovanom centri Pirosku otvoril skóre hlavičkou najlepší kanonier Corgoň ligy Smetana. V 23. min sa po Ďuricovom centri ocitol v gólovej príležitosti Pillár, ale hlavou mieril nad. Košičania prvýkrát vystrelili medzi tri žrde po polhodine hry, s Čonkovou strelou však nemal Bolek problémy. Potom mohli Seničania viackrát zvýšiť svoje vedenie. V 34. min po rohu nastrelil ľavú žrď Tofiloského bránky Diviš. O minútu sa dostal k odrazenej lopte na hranici šestnástky Kóňa, jeho delovka skončila na brvne hosťujúcej bránky a vzápätí Smetana hlavičkoval vedľa. V ďalšom priebehu sa k slovu dostali aj Košičania. V 37. min Juharovu delovku z priameho kopu vyrazil Bolek a rovnako si poradil aj s následnou dorážkou. Hráči MFK dosiahli aj gól, ktorý však pre ofsajd neplatil.

Po prestávke boli Seničania bez pohybu, ich hra nemala tempo. V 60. min sa košickému mužstvu podarilo vyrovnať po krásne tvrdej strele z priameho kopu k pravej žrdi Juharom, ktorý prerušil dlhú sériu Boleka bez inkasovaného gólu. Hostia mohli ísť do vedenia v 68. min. Stopér Cicman vyviezol loptu a Juhar nastrelil len ľavú žrď zvnútra šestnástky. Ešte väčšiu príležitosť mali v 77. min. Striedajúci Ujčík pekne vnikol do pokutového územia, ale Bolek jeho pokus vyrazil a dobiehajúci Matič nepochopiteľne z 8 m prekopol bránku. Až v 86. min sa Záhoráci dostali do sľubnej šance, chybu Tofiloského však Piroska nepotrestal, keď z výhodnej pozície prekopol bránku. V nadstavenom čase zakončil rýchly protiútok hostí Tóth, no Bolek končekmi prstov loptu vyrazil na rohový kop.

Hlasy:
Stanislav Griga (tréner Senice): "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Po prvom sme mohli vyhrávať 2:0 či 3:0 a súper by sa dostával do zápasu ťažšie. Zahodili sme šance, čo sa nám vypomstilo. V druhom polčase sme prestali behať, všade sme boli neskoro. Chlapcom chýbajú skúsenosti z bojov o titul."
Štefan Tarkovič (tréner Košíc): "Po sérii neúspešných zápasov sme boli v ťažkej situácii. V základnej zostave sme urobili viacero zmien, no v I. polčase sme pôsobili bojazlivo. V kabíne sme sa povzbudili a po prestávke sme mali niekoľko nebezpečných útokov. Jedno oko smeje a druhé plače, pretože bod zo Senice je cenný, ale napokon sme mohli aj vyhrať."