Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dortmund už v sobotu so šancou na 7. majstrovský titul
Zdielať na

Dortmund už v sobotu so šancou na 7. majstrovský titul

Futbalisti Borussie Dortmund sa môžu už v sobotu večer približne o 20.25 h tešiť zo svojho siedmeho ligového primátu v najvyššej nemeckej súťaži.

Zverenci trénera Jürgena Kloppa definitívne rozhodnú o majstrovskom titule v prípade, že zvíťazia na pôde poslednej Borussie Mönchengladbach a Bayer Leverkusen doma v rovnaký deň popoludní nezdolá Hoffenheim. Dortmundčania majú štyri kolá pred koncom súťaže na čele tabuľky osembodový náskok pred "farmaceutmi", ktorí uplynulý víkend nezvládli duel s Bayernom Mníchov (1:5). Naopak, Dortmund nedal šancu Freiburgu (3:0) a prakticky už rozhodol o držiteľovi titulu. Už dlhých 48 rokov sa totiž nikomu nepodarilo vyhrať ligu, ak mal štyri kolá pred koncom na lídra osembodové manko.

"Chceme o všetkom rozhodnúť čo najskôr. Musíme sa plne koncentrovať na zápas v Mönchengladbachu a vtedy by sa nám to malo podariť," povedal obranca Dortmundu Mats Hummels. Mönchengladbach je na dne tabuľky momentálne sedem bodov od záchrany medzi elitou, ešte sa však nevzdáva. "Pokiaľ žije šanca, budeme o ňu bojovať," vyhlásil stredopoliar posledného mužstva I. bundesligy 2010/2011 Marco Reus.

Veľmi dôležitý zápas čaká na majstra Nemecka zo sezóny 2008/2009 VfL Wolfsburg. "Vlci" sú aktuálne na 16. priečke tabuľky znamenajúcej účasť v baráži o účasť medzi elitou a v nedeľu doma privítajú "capkov" z Kolína, ktorí ešte tiež nemajú istú záchranu. Wolfsburg z ostatných 20 ligových duelov vyhral len dva, v deviatich remizoval a deväť prehral. Od návratu trénera Felixa Magatha na lavičku v polovici marca zatiaľ VfL nevyhral, trikrát remizoval a raz prehral. Dres Wolfsburgu si oblieka slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík, v uplynulom kole však nenastúpil.