Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
VIDEO: Hamšíkovci snívajú majstrovský sen, strácajú tri body
Zdielať na

VIDEO: Hamšíkovci snívajú majstrovský sen, strácajú tri body

Prekvapeniu sezóny v talianskej futbalovej Serie A SSC Neapol sa naďalej darí, v nedeľňajšom zápase 32. kola zvíťazili zverenci trénera Waltera Mazzarriho na pôde Bologne 2:0 a na vedúci AC Miláno majú šesť kôl pred koncom trojbodové manko.

Nedeľňajší úspech Neapolčanov podčiarkol v závere prvého dejstva premeneným pokutovým kopom kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík. "Prvý polčas sme hrali výborne a zaslúžene sme sa dostali do dvojgólového vedenia. Po zmene strán sme sa sústredili najmä na udržanie výsledku. Som veľmi rád, že sme získali tri body. Je to paráda," povedal pre svoju oficiálnu internetovú stránku 23-ročný rodák z Banskej Bystrice, ktorý zaznamenal svoj desiaty ligový gól v sezóne.

"Nechcel som riskovať, volil som istotu a loptu som poslal do stredu bránky. Gólman Viviano ma veľmi dobre pozná. Boli sme totiž spoluhráči v Brescii," uviedol dvojnásobný najlepší futbalista Slovenska.

Do Bologne prišlo svojich miláčikov povzbudiť asi pätnásťtisíc fanúšikov "Partenopei", ktorí neváhali merať z Neapola 600-kilometrovú cestu. "Myslím si, že ich bolo aj viac. Boli fantastickí, vytvorili nám domáce prostredie," nechal sa počuť Hamšík, ktorý predpokladal búrlivé prijatie: "V meste je poriadny ošiaľ, na letisku nás určite bude čakať veľa našichskalných fanúšikov."

tasr