Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Bezgólová odveta Slovákov do 21 rokov s Fínskom
Zdielať na

Bezgólová odveta Slovákov do 21 rokov s Fínskom

Zdroj: sita - Zlaté Moravce, Slovensko 21 - Fínsko 21

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov hrali v pondelok v Zlatých Moravciach v odvetnom medzištátnom prípravnom stretnutí s fínskymi rovesníkmi bez gólov.

Kým v sobotu "galádovci" v Nitre vyhrali 3:2, tentoraz sa strelecky nedokázalo presadiť ani jedno mužstvo. Obe tieto medzištátne stretnutia sú pre Slovensko "21" súčasťou prípravy na júnový vstup do kvalifikácie o postup na ME 2013 hráčov tejto vekovej kategórie. V pondelok na štadióne FC ViOn Zlaté Moravce sa zásluhou oboch mužstiev hral oveľa vyrovnanejší zápas ako pod Zoborom. Dôkazom toho bol fakt, že obe mužstvá dokázali v tomto meraní síl ubrániť bezgólový stav.

Výsledok - pondelok:

Slovensko "21" - Fínsko "21" 0:0
ŽK:79. F. Kiss - 83. Pukki, rozhodovali: Lechner (Rak.) - Balko, D. Hrčka (obaja SR), 1085 divákov

Zostavy:
Slovensko "21": Rakovan - Poleť, Pilár, Marek Hlinka, Čonka - R. Valenta, Štefánik (46. F. Kiss), J. Vavrík (76. Štetina), Vlasko (46. Mak) - Žilák (68. Matúš Mikuš), Szarka (84. T. Košút)
Fínsko "21": Sahlgren - Toivomäki, Moren, Lahti, Sumusalo - Simpanen (61. Rannankari), Kauko, Schuller (74. Abdulahi), Ring - Pukki, Riski (61. Rasimus)

Úvod stretnutia priniesol sériu rohových kopov v podaní mladých Slovákov, ale bez gólového efektu. V 16. min útočník hostí Riski dostal dlhú prihrávku za domácu obranu, ale pozorný brankár Rakovan bol pri lopte o krok skôr ako útočník talianskej Ceseny. Z následného protiútoku hráč domáceho FC ViOn Adan Žilák vysunul Róberta Valentu, no jeho strelu brankár Fínov Sahlgren stačil vyraziť na rohový kop. Ten rozohral Ján Vlasko, lenže Marek Hlinka z piatich metrov mieril hlavou nad fínsku bránku. V 24. min sa dostali do zakončenia aj mladí Fíni, keď Pukki prihral Ringovi, ten však z nádejnej pozície poslal loptu nad bránku domáceho Rakovana. Po góle volala tiež situácia v 36. min, keď Štefánik ideálne posunul loptu agilnému Žilákovi, ktorého strela len tesne minula horný roh fínskej brány. V úplnom závere prvého polčasu sa v čistej príležitosti ocitol hosťujúci Pukki, hlavou však mieril nad Rakovanovu bránku.

Po zmene strán pokúšal šťastenu opäť agilný Pukki, ale jeho jedovatej strele chýbali decimetre. V 57. min sa zrodila pekná útočná akcia po osi Žilák - Mak - Kiss, ale naposledy menovaný trafil iba brániaceho fínskeho protihráča. Po hodine hry sa v pokutovom území hostí šikovne uvoľnil Szarka, z ťažkého uhla však mieril iba do brankára Sahlgrena. V 77. min poslal prudký center do päťky hostí obranca Čonka, Szarkovi chýbalo iba pol kroka, aby loptu dostihol. V záverečnej štvrťhodine sa obaja súperi snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale nebezpečných streleckých možností bolo v tejto fáze hry už pramálo. V 87. min sa bezgólový stav pokúsil zmeniť Abdulahi, jeho strele však chýbala presnosť. V 90. min Makov center našiel v pokutovom území Košúta, jeho pohotovú hlavičku pozorný brankár Sahlgren chytil. Napokon viac ako tisíc divákov, ktorí prišli mladých Slovákov v pondelok do Zlatých Moraviec povzbudiť, videlo spravodlivú bezgólovú remízu.

Hlasy:
Ivan Galád (tréner SR "21"): "Na dnešné stretnutie sme - na rozdiel od Nitry - postavili úplne novú jedenástku. Možno aj preto sme hrali inak ako v Nitre, kde sme dali tri góly a navyše sme si vypracovali ešte niekoľko sľubných šancí. V týchto dvoch zápasoch sa nám podarilo vyselektovať dvadsať hráčov, na ktorých môžeme v budúcnosti stavať."
Marek Hlinka (obranca SR "21"): "Dnešnému stretnutiu chýbal iba gól. Verím, že keby sme ho dali, mal by tento duel úplne iný priebeh. Bol by to iný zápas. Súboj s Fínmi sme mohli vyhrať, lebo možností sme na to mali. Ocitli sme sa v niekoľkých gólových možnostiach. Najväčšiu šancu na skórovanie mal Tomáš Košút v úplnom závere duelu, keď jeho hlavičku brankár hostí vystihol."

Súvisiace články