Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Proti vikingom z Dánska bez Šestáka aj Weissa ml, pribudol Kaščák
Zdielať na

Proti vikingom z Dánska bez Šestáka aj Weissa ml, pribudol Kaščák

Zdroj: sita - futbalisti Dánska

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. bude mať na utorňajší medzištátny prípravný zápas v Trnave proti Dánsku k dispozícii 18-členný káder.

Do nominácie národného výberu SR pribudol v pondelok stredopoliar Spartaka Trnava Marek Kaščák, informoval technický vedúci reprezentačného tímu Róbert Tomaschek. Prípadný štart na "domácej" pôde by bol pre Kaščáka premiérovým za A-mužstvo SR.

Naopak, z nominácie vypadli brankár Dušan Perniš aj stredopoliar Marek Sapara. Gólman škótskeho Dundee United sa v nedeľu predčasne vrátil na Britské ostrovy, keďže jeho zamestnávateľa čaká v stredu opakované stretnutie štvrťfinále Škótskeho pohára proti Motherwellu a Slováci vyhoveli žiadosti Dundee mať slovenskú brankársku oporu k dispozícii v príprave na tento zápas. Záložník tureckého MKE Ankaragücü Sapara sa zranil ešte na piatkovom tréningu v Andorre la Vella pred sobotňajším duelom kvalifikácie ME 2012 proti Andorre (1:0) a čaká ho niekoľkotýždňová absencia. Proti Trnave určite nemôže hrať ani trio Radoslav Zabavník, Vladimír Weiss ml. a Stanislav Šesták, ktoré figurovalo v pôvodnej nominácii, pre zranenia však neodcestovalo už ani na zápas do miništátiku v Pyrenejach. "Doktori mi naordinovali ešte niekoľkodňový odpočinok. Momentálne ešte nemôžem trénovať, len plávať," povedal pre SITA posledný menovaný z trojice maródov S. Šesták, ktorý má problémy so stehenným svalom.

Aktualizovaná 18-členná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na utorňajší medzištátny prípravný zápas s Dánskom (20.15 h, Štadión Antona Malatinského v Trnave):

Brankári: Marián Kello (Heart of Midlothian/Škót.), Ján Mucha ml. (FC Everton/Angl.).
Obrancovia: Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Filip Lukšík (FK Senica), Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.).
Stredopoliari: Kamil Kopúnek (AS Bari/Tal.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Tomáš Kóňa (FK Senica), Marek Kaščák (Spartak Trnava).
Útočníci: Róbert Vittek (MKE Ankaragücü/Tur.), Filip Hološko (Istanbul Büyüksehir Belediyespor/Tur.), Juraj Piroska (FK Senica), Filip Šebo (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.).

Súvisiace články