Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kopúnek absolvoval vydarený debut v Serii A na San Sire
Zdielať na

Kopúnek absolvoval vydarený debut v Serii A na San Sire

Zdroj: SITA - Kopúnek s dresom Bari

Slovenský futbalový reprezentant Kamil Kopúnek absolvoval v nedeľu svoj debut v najvyššej talianskej súťaži Serie A.

Dvadsaťšesťročný defenzívny stredopoliar v službách AS Bari naskočil v 68. min do zápasu 29. kola na ihrisku priebežného lídra súťaže AC Miláno. Posledný tím tabuľky Bari prekvapujúco remizoval na San Sire 1:1 a bol blízko aj ku trojbodovému zisku, keďže od 39. min vyhrával po góle maďarského útočníka Gergelyho Rudolfa. "Červeno-čiernym“ sa podarilo vyrovnať na konečných 1:1 v 82. min prostredníctvom Antonia Cassana, hoci od 73. min dohrávali bez vylúčeného útočníka Zlatana Ibrahimoviča, ktorý udrel do brucha Marca Rossiho. Obranca Bari ho predtým fauloval.

"Som veľmi rád, že som sa dostal na trávnik a absolvoval svoj debut v talianskej lige práve na San Sire. Myslím si, že to bola vydarená premiéra, veď bod by sme pred zápasom brali všetkými desiatimi. Škoda, že sme neudržali náš jednogólový náskok, mohlo z toho byť ešte oveľa väčšie prekvapenie," povedal v rozhovore Kamil Kopúnek.
Odchovanec trnavského Spartaka nahradil v polovici druhého dejstva práve strelca gólu Rudolfa a jeho úloha bola jednoznačná. "My sme od začiatku hrali defenzívnejšie a zameriavali sme sa na brejky. Domácich sme zaskočili gólom v prvom polčase. V závere sme už začali hrať totálnu defenzívu. Tréner stiahol útočníka, poslal na trávnik mňa a ja som sa zaradil k ďalším dvom štítovým záložníkom. AC si vytvorilo obrovský tlak a po jednej z akcií po ľavej strane, keď si zbehol ich obranca a odcentroval, vyrovnalo," povedal účastník MS 2010.

Kopúnek prestúpil do Bari v posledný januárový deň, krátko po tom však došlo v klube k trénerskej výmene a na svoju premiéru v jednej z najkvalitnejších súťaží sveta si preto musel počkať viac ako mesiac. "Kouč povedal, že mi dá určite šancu v zápase s Milánčanmi, aby som sa na to pripravil. Aj ja už som to tak cítil, že by som mohol nastúpiť. Som šťastný, že to vyšlo. Bol to ťažký súper, sme radi, že sme neprehrali. Počas môjho pobytu na ihrisku som nemal príliš veľa lôpt, keďže všetci sme už prakticky len bránili, stále sme behali a snažili sme sa prerušovať hru. Cítil som sa však výborne, kondične som super pripravený a už sa teším na ďalšie duely," dodal Kamil