Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Inzultácia fanúšika v štýle kung-fu vrcholom kariéry Cantonu
Zdielať na

Inzultácia fanúšika v štýle kung-fu vrcholom kariéry Cantonu

Legendárny francúzsky futbalista Eric Cantona kopol podľa vlastných slov v roku 1995 diváka do hrude len preto, aby uspokojil svojich fanúšikov.

Bývalý hráč Manchesteru United predviedol tesne po svojom vylúčení v stretnutí proti Crystale Palace kop z kategórie "kung-fu", ktorým chcel umlčať priaznivca domáceho mužstva. Francúz si za tento skrat vyslúžil osemmesačný trest.

Cantona označil tento incident ako jeden z najvýznamnejších v jeho kontroverznej kariére. "Myslím, že pre niektorých fanúšikov je to ako sen. Viete, niekedy chcete nakopať takýchto ľudí. Urobil som to pre nich. Takže sú šťastní. Je to pre nich istý druh slobody," vyhlásil exkapitán "červených diablov".

Legendárny futbalový útočník Manchestru United Eric Cantona vyhlásil, že jeho slávny atak na fanúšika Crystal Palace v štýle kung-fu bol vrcholom jeho kariéry. "Som na ten moment z roku 1995 hrdý, zakročil som proti chuligánovi, takíto ľudia by vôbec nemali byť na štadiónoch. Som presvedčený, že mnoho ľudí sníva o fyzickom zákroku proti tomuto druhu ´fanúšikov´," povedal niekdajší francúzsky reprezentant.

Cantona je zároveň presvedčený, že "červení diabli" sa budú veľmi bolestivo vyrovnávať s odchodom dlhoročného trénera Sira Alexa Fergusona. "Ide o najlepšieho kouča histórie, klub mu je neuveriteľne zaviazaný. Celkom ho nahradiť nie je možné, bude ťažké čo i len pokúsiť sa o to," uzavrel Cantona.