Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
AC Miláno si výrazne priblížil ligový titul
Zdielať na

AC Miláno si výrazne priblížil ligový titul

Zdroj: TASR - radosť hráčov AC Milána

AC Miláno sa pondelňajším víťazstvom nad SSC Neapol (3:0) v rámci 27. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže výrazne priblížil k zisku ligového primátu.

Zverenci Massimiliana Allegriho mali pred pondelňajším stretnutím dvojbodový náskok pred mestským rivalom Interom, o ďalší bod zaostával práve Neapol, v ktorom pôsobí aj kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík. Zásluhou trojbodového zisku majú "nerazzurri" po kompletnom 27. kole na čele tabuľky Serie A 2010/2011 už päťbodový náskok a rázne kráčajú k splneniu predsezónneho cieľa, ktorým je zisk ligového titulu. Ten by bol prvý od sezóny 2003/2004.

Milánčania boli počas celého duelu lepším tímom, ale svoj tlak zužitkovali až v druhom polčase. Úvodný gól zápasu zaznamenal švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič z pokutového kopu, následne skóroval Kevin-Prince Boateng, ktorého našiel nezištnou prihrávkou v pokutovom území vynikajúco hrajúci Pato. Dvadsaťjedenročný Brazílčan peknou strelou spoza pokutového územia uzavrel skóre stretnutia na 3:0. "Predviedli sme parádny výkon a zaslúžili sme si zvíťaziť. Brankár Abbiati nemusel ani raz zasahovať a my sme si na druhej strane vytvorili dostatočné množstvo gólových príležitostí. Najviac ma teší, že moji zverenci chceli dosiahnuť výrazné víťazstvo, ani za stavu 2:0 nepoľavili a išli naplno až do úplného záveru," pochválil hru Milánčanov ich kouč Allegri a zároveň doplnil: "Máme na čele slušný náskok, ale uvedomujeme si, že nás čaká do konca sezóny ešte veľa zápasov, vrátane derby proti Interu. Myslím si, že ani Neapol ešte nepovedal posledné slovo."

Ani tréner "partenopei" Walter Mazzarri nepripúšťa, že o ligovom titule je rozhodnuté. "Prehrali sme, ale čaká nás ďalších jedenásť zápasov. Musíme sa opäť pustiť do tvrdej práce a pokračovať vo výkonoch, ktoré sme predvádzali pred stretnutím v Miláne. Pred sezónou sme si nestanovili konkrétny cieľ, snažíme sa hrať čo najlepšie a verím, že to ukážeme už v najbližšom dueli proti Brescii," nechal sa počuť Mazzarri.