Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hustá jar štartuje šlágrom v Trnave, Žilina hlási útok na titul
Zdielať na

Hustá jar štartuje šlágrom v Trnave, Žilina hlási útok na titul

Piatkovým šlágrom Spartak Trnava - Slovan Bratislava odštartuje po dlhej zimnej prestávke aj na HUSTE.tv jarná časť futbalovej Corgoň ligy 2010/2011.

Kandidátom číslo jeden na zisk majstrovského titulu je jeho obhajca MŠK Žilina, ktorý po jeseni vedie pelotón so 6-bodovým náskokom pred Senicou.

Iný cieľ pod Dubňom mať ani nemôžu. "Bude to ťažké, počas jari bude na naše výkony a výsledky vplývať niekoľko nezanedbateľných faktorov, ale opäť vravím, že my v našej situácii so šesťbodovým náskokom nemôžeme byť alibisti. Ideme obhájiť titul," vyhlásil tréner Žiliny Pavel Hapal. Do mužstva "šošonov" počas zimy pribudli štyri posily - Zdeno Štrba, Ivan Lietava, Róbert Pich, Prince Ofori. Odišli dve opory - Mário Pečalka a kapitán Róbert Jež. V sobotu sa Žilinčania predstavia v Prešove, ktorý sa po slabom vstupe do sezóny odlepil z dna tabuľky, ale na jar ho čakajú záchranárske práce.

V Senici napriek 2. miestu nehovoria nahlas o titule, ba ani o priečke zaručujúcej účasť v Európskej lige. "Hovorieva sa, že druhá sezóna je pre nováčika kritická. S týmto javom sme chceli bojovať a aj preto sme si pred aktuálnou sezónou stanovili za cieľ umiestniť sa vyššie ako vlani. Teší nás, že sa nám vydarila jesenná časť, po ktorej sme na druhej priečke. Naše ciele ale nemeníme. Stále platí, že chceme skončiť vyššie ako naposledy, čiže lepšie ako na 6. mieste. Opäť použijem horolezeckú terminológiu. Vlani sme sa ocitli v základnom tábore. Teraz sme o stupienok vyššie. Kým ale dosiahneme vrchol niektorej z osemtisícoviek, čaká nás ešte dlhá cesta," povedal prezident Senice Viktor Blažek.

Zbabraná jeseň núti hráčov Slovana pridať. "Belasí" figurujú až na 5. mieste, na Žilinu strácajú 12 bodov. Cieľom zverencov trénera Karla Jarolíma je vybojovať si účasť v pohárovej Európe a hrať vo finále Slovenského pohára. V úlohe kapitána povedie "belasých" do odvetnej časti najvyššej súťaže Igor Žofčák, ktorý prevzal pásku od zraneného stopéra Radka Dosoudila. V piatok čaká Slovan tradičné derby v Trnave. Spartak, ktorý na jeseň v 18 zápasoch inkasoval suverénne najmenej gólov v súťaži (9) trápi rozsiahla maródka a tresty hráčov. Dlhšie či kratšie budú chýbať Bernáth, Dohnálek, Wellington, Ján Čarnota, Železník i nová tvár Bulvitis. Keď k tomu kouč Dušan Radolský pripočítal hráčov, ktorí majú trest – Diallo (5 zápasov), Bicák a Patrik Čarnota (1 zápas), tak v piatok proti Slovanu bude problém poskladať slušnú jedenástku.

Adeptov na vypadnutie je niekoľko - Dubnica, Prešov, Košice, Ružomberok, ale aj Nitra. Momentálne najhoršie je na tom Dubnica s 15 bodmi na konte: "Máme významný záväzok zachrániť ligu pre Dubnicu aj pre budúcu sezónu a vytvoriť tak základy pre ďalšie napredovanie nášho klubu. Prípravu sme do bodky splnili, aj čo sa týka príchodu hráčov, takže máme splnené všetky podmienky na záchranu. Je to už len v našich rukách," vyhlásil člen predstavenstva Ivan Nemečkay.

Program 19. kola CL:
piatok 25. februára: o 17.30 Spartak Trnava – Slovan Bratislava (Chmura, Slyško, Balko)
sobota 26. februára: o 15.30 MFK Dubnica – MFK Košice (Olšiak, Kubačka, Jenčura), Tatran Prešov – MŠK Žilina (Vnuk, Kubica, D. Hrčka), FK Senica – Dukla Banská Bystrica (Pavlík, R. Sluk, E. Weiss), MFK Ružomberok – FC Nitra (Trutz, Somoláni, Brendza), o 17.30 DAC Dunajská Streda – ViOn Zlaté Moravce (Kružliak, Chládek, Tomčík)