Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Sparta živí šancu, Neapol čaká na Madrigale ofenzíva súpera
Zdielať na

Sparta živí šancu, Neapol čaká na Madrigale ofenzíva súpera

Spolu štrnásť odvetných zápasov 1/16-finále má vo štvrtok na programe Európska liga vo futbale, v hre sú kluby aj s početným slovenským hráčskym zastúpením.

Reprezentačný kapitán Marek Hamšík sa s SSC Neapol predstaví na Štadióne Madrigal proti Villarrealu, v prvom zápase sa v Taliansku zrodila bezgólová remíza a tá dáva viac šancí na postup španielskemu tímu.

"Neboli sme spokojní s bezgólovou remízou, lebo pohárová matematika nepustí a gól z ihriska súpera sa ráta za dva. V odvete budeme hrať ofenzívnejšie," sľubuje obranca "žltej ponorky" Joan Capdevila. Hamšík po prvom zápase uviedol: "Hostia prišli s defenzívnou taktikou, veľmi ťažko sme sa presadzovali. Po bezgólovej remíze sme trošku sklamaní. Doma sa má vyhrávať. A postup do ďalšieho kola? Tak ten je stále otvorený," dodal 23-ročný stredopoliar pred odvetou.

Výsledok 0:0 sa zrodil minulý týždeň aj na Letnej, kde Sparta remizovala s FC Liverpool (Martin Škrtel). Na pôde favorizovaného súpera tak nie je úplne bez šance. Miestenku v osemfinále má prakticky istú Ajax Amsterdam, ktorý v prvom meraní síl zdolal Anderlecht Brusel na jeho pôde 3:0. Ešte lepšie je na tom pred odvetou Dynamo Kyjev, ktoré bude doma začínať proti Besiktasu Istanbul za stavu 4:1. Náročná úloha stojí pred Zenitom Petrohrad s Tomášom Hubočanom v kádri, ktorý doma bude dobiehať manko (1:2) z ihriska YB Bern.

Paríž SG v Parku princov privíta BATE Borisov. V prvom dueli sa zrodila remíza 2:2, ale odveta určite nebude formalitou aj preto, že hostia nechcú nič podceniť a na zápas sa od minulého piatka pripravujú priamo v Paríži. "Chceme dokončiť začatú prácu z ihriska súpera, kde sme dosiahli pre nás prijateľný výsledok. Hralo sa na ťažkom teréne, lopta bola tvrdá ako kameň, ale zvládli sme to. Nesmieme však tohto súpera podceniť," vyroval obranca Sylvain Armand, ktorý v generálke strelil cez víkend gól do siete Nice. Parížania sa po sérii troch zápasov bez víťazstva (Rennes, Lens, Borisov) opäť naladili na víťaznú strunu, v odvete už bude môcť hrať aj ľavý obranca Siaka Tiene, ktorému vypršal kartový dištanc. Druhý francúzsky zástupca OSC Lille doma iba remizoval s PSV Eindhoven 2:2, hoci viedol už rozdielom dvoch gólov a hrozí mu predčasný koniec v európskom pohári číslo dva.

Program odvetných zápasov 1/16-finále EL:

17.00 Zenit Petrohrad - Young Boys Bern /1:2, rozhodca: Kristinn Jakobsson/
19.00 Bayer Leverkusen - Metalist Charkov /prvý zápas: 4:0, William Collum (Škót.)/
19.00 FC Liverpool - Sparta Praha /0:0, Milorad Mažič (Srb.)/
19.00 PSV Eindhoven - OSC Lille /2:2, Eduardo Iturralde Gonzalez (Šp.)/
19.00 Spartak Moskva - FC Bazilej /3:2, Cristian Balaj (Rum.)/
19.00 Sporting Lisabon - Glasgow Rangers /1:1, Paolo Tagliavento (Port.)/
21.05 VfB Stuttgart - Benfica Lisabon /1:2, Mike Dean (Angl.)/
21.05 Ajax Amsterdam - Anderlecht Brusel /3:0, Martin Hansson (Švéd.)/
21.05 Dynamo Kyjev - Besiktas Istanbul /4:1, Tony Chapron (Fr.)/
21.05 FC Villarreal - SSC Neapol /0:0, Cüneyt Çakir (Tur.)/
21.05 Manchester City - Aris Solún /0:0, Pavel Královec (ČR)/
21.05 Paríž St. Germain - BATE Borisov /2:2, Kevin Blom (Hol.)/
21.05 Sporting Braga - Lech Poznaň /0:1, Markus Strömbergsson (Švéd.)/
21.05 Twente Enschede - Rubin Kazaň /2:0, Marcin Borski (Poľ.)/