Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Liga majstrov: Inter v repríze finále proti Bayernu bez Milita
Zdielať na

Liga majstrov: Inter v repríze finále proti Bayernu bez Milita

Futbalisti Interu Miláno nastúpia v stredajšom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov s cieľom nadviazať na úspech z vlaňajšieho finále prestížnej súťaže, v ktorom „nerazzurri“ zvíťazili nad Bavormi 2:0.

V druhom zápase hostí Olympique Marseille lídra anglickej Premiership Manchester United.

Interu bude v stredu na San Sire pre zranenie podkolennej šľachy chýbať Argentínčan Diego Milito, ktorý v minuloročnom finále strelil oba góly. V útoku ho nahradí Macedónčan Goran Pandev. „Chceme v tejto sezóne vyhrať všetko, čo sa dá. Našim cieľom je obhájiť titul v Serii A i prvenstvo v Lige majstrov. Výkony môjho tímu majú stúpajúcu tendenciu a verím, že to potvrdíme aj proti Bayernu,“ povedal tréner Interu Leonardo, V sobotňajšom ligovom dueli proti Cagliari mu chýbali Holanďan Wesley Sneijder i Brazílčan Lucio, proti Bayernu by však obaja mali nastúpiť v základnej jedenástke.

Kouč Bayernu Louis Van Gaal sa bude musieť zaobísť bez dlhodobo zraneného chorvátskeho útočníka Ivicu Oliča „Súčasný Bayern nie je iba o Robbenovi a Riberym. Máme vo svojom strede množstvo kvalitných hráčov, ktorí sú schopní rozhodnúť zápas,“ povedal hoiandský tréner, ktorý sa bude v útoku spoliehať na najlepšieho bundesligového strelca Maria Gomeza. V bundesligovom dueli s Mainzom utrpel drobné zranenie členka, no do stredy by mal byť stopercentne fit.

Tréner Olympique Marseille Didier Deschamps nebude môcť proti Manchestru United počítať s kanonierom Andrem-Pierrom Gignacom, ktorý v sobotňajšom zápase Ligue 1 proti St. Etienne utrpel zranenie slabín. „Stopercentne v poriadku nie sú ani Loic Remy s Brandaom, obaja si po zápase so St. Etienne sťažovali na bolesti členka, no verím, proti Manchestru nastúpia. Čaká nás jeden z najsilnejších tímov v Európe. Ak chceme uspieť, všetci hráči musia podať maximálny výkon,“ povedal Deschamps.

Kouč ManU Alex Ferguson tvrdí, že jeho zverencov nečaká na Stade Velodrome'žiadna prechádzka. "Sledoval som posledné domáce zápasy Marseille a fanúšiíkovia francúzskeho tímu vždy dokážu vytvoriť skvelú atmosféru. Neustále svojich miláčikov pozvbudzujú a ženú mužstvo vpred. Máme však dostatočne skúsený tím na to, aby sme obstáli aj v takomto búrlivom prostredí. Chceme v Marseille uhrať výsledok, po ktorom budeme môcť pomýšľať na postup do štvrťfinále, to znamemá neprehrať," povedal Ferguson.                

1.zápasy osemfinále LM 2010/2011, streda 23. februára o 20.45 h

Inter Miláno -  Bayern Mníchov /rozhoduje Viktor Kassai (Maď.(/
pravdepodobné zostavy:
Inter: Cesar - Maicon, Ranocchia, Lucio, Chivu - Zanetti,  Cambiasso, Motta - Sneijder - Pandev, Eto’o
Bayern: Kraft - Lahm, Badstuber, Tymoščuk, Pranjič -  Schweinsteiger, Robben, Ribery, Gustavo - Müller, Gomez

Olympique Marseille - Manchester'United /rozhoduje: Felix Brych (Nem.)/
pravdepodobné zostavy:
Olympique: Mandanda - Kabore, Diawara, Heinze, Taiwo - Gonzalez, Cisse, Cheyrou - Ayew, Remy, Brandao
Manchester: van der Sar - O’Shea, Vidič, Smalling, Evra - Fletcher, Scholes, Giggs, Nani - Rooney, Berbatov