Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Barcelona udržuje náskok, Messi na čele ligových kanonierov
Zdielať na

Barcelona udržuje náskok, Messi na čele ligových kanonierov

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v náročnom zápase 26. kola Primera division nad Athleticom Bilbao 2:1 a na čele súťaže majú päťbodový náskok pred Realom Madrid.

O triumfe katalánskeho giganta rozhodol dvanásť minút pred koncom Lionel Messi, ktorý predstihol Cristiana Ronalda na poste najlepšieho kanoniera v španielskej lige.

Barcelona sa síce dostala v zápase s bojovným baskickým tímom do vedenia už v 4. minúte, keď učebnicovú akciu s nabehnutím z druhej  vlny zakončil David Villa. Lenže po zmene strán hostia využili zaváhanie Erica Abidala, ktorý nepresne nahral Sergiovi Busquetsovi a ten nešťastne v šestnástke fauloval Fernanda Lorrenteho. Následný pokutový kop premenil s prehľadom Andoni Iraola. Barcelonu vyslobodil až dvanásť minút pred koncom duelu netradične pravou nohou Messi, ktorý zblízka poslal do siete strieľaný center Danyho Alvesa. "Nemohli sme si dovoliť ďalšie zaváhanie, pretože Real Madrid je stále veľmi blízko. Dôležité však je, že sme vyhrali, nie to, či som dal gól. Hráči Bilbaa nám komplikovali život od začiatku až do konca zápasu. Boli dobre organizovaní a nemohli sme ich dostať pod trvalý tlak. Získali sme veľmi dôležité tri body," reagoval argentínsky klenot Messi, ktorého spoluhráči chceli rýchlo zabudnúť na čerstvú prehru v Lige majstrov s Arsenalom Londýn.

Barcelona sa na Nou Campe predstavila bez skúseného obrancu Carlosa Puyola, ktorý sa zotavuje po zranení nohy. Brankára Victora Valdesa, ktorý vypadol zo zostavy na tri týždne pre zranenie kolena, zasa nahradil 35-ročný Jose Pinto. Skúsený gólman dobre zastúpil svojho kolegu, pričom v prvom polčase zneškodnil gólovú hlavičkou Llorenteho.

"Mať päťbodový náskok pred Madridom, to je skutočne úspech. V Európe momentálne nenájdete lepšie mužstvo," sebavedome vyhlásil tréner Barcelony Pep Guardiola, ktorého zverenci zažehnali výsledkovú krízu. "Musím sa smiať pri myšlienke, keď niekto tvrdí, že Barcelona je v kríze. Ja som videl rovnakú Barcelonu ako predtým," povedal tréner Bilbaa Joaquin Caparros.