Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Bitka v Lige majstrov. Gattuso napadol trénera
Zdielať na

VIDEO: Bitka v Lige majstrov. Gattuso napadol trénera

Futbalový stredopoliar Gennaro Gattuso z AC Miláno sa ospravedlnil za úder hlavou do asistenta trénera Tottenhamu Hotspur Joa Jordana po utorňajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2010/2011.

Spurs vyhrali na San Sire 1:0 a tesne po zápase sa zúriaci kapitán domácich dostal do zbytočného incidentu, do ktorého sa zapojilo viacero hráčov i členov realizačného tímu.

Zaň zrejme môže očakávať od Európskej futbalovej únie (UEFA) prísny trest. Pikantné je, že Jordan je bývalým hráčom AC Miláno a Gattuso Glasgowa Rangers, ich verbálny incident v škótskom dialekte prerástol do fyzickej inzultácie a to pritom Gattusa museli zo všetkých síl krotiť aj spoluhráči. "Beriem na seba plnú zodpovednosť. Bol som vyprovokovaný potom, ako sme si vymenili v škótskom dialekte pár viet, ktoré som sa naučil, keď som hrával v Glasgowe. Ako zneli vám však nepoviem. Pokrikoval na mňa už cez zápas, ale bola chyba, čo som urobil niekomu staršiemu, ako som ja. Musím teraz čakať, ako rozhodnú," povedal Gattuso talianskej tlačovej agentúre ANSA.

Trénera anglického tímu Harryho Redknappa síce atak Gattusa na jeho asistenta zaskočil, no rozzúril ho najmä likvidačný zákrok Mathiea Flaminiho na obrancu Vedrana Čorluku: "Neviem, prečo sa Gattuso správal tak hlúpo, mal hlavu v Joeovej tvári, je to bláznivé. Ale ten zákrok v zápase na Vedrana bol oveľa horší. Dúfam, že UEFA to prešetrí, bol to zákrok, pri ktorom sa lámu nohy a rozhodca ho mal vylúčiť."

Súvisiace články