Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Liga Majstrov: Smutné San Siro, Schalke remizovalo vo Valencii
Zdielať na

Liga Majstrov: Smutné San Siro, Schalke remizovalo vo Valencii

Do osemfinálovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 vstúpili v utorok úspešnejšie anglický Tottenham Hotspur a nemecké Schalke 04.

Angličania pri svojej premiére v najlepšej šestnástke súťaže zvíťazili na San Sire nad domácim AC Miláno 1:0 a Schalke 04 Gelsenkirchen uhralo zásluhou veterána Raúla remízu 1:1 na pôde FC Valencia. Odvetné súboje na ihriskách v Gelsenkirchene, resp. Tottenhamu sú na programe 9. marca.

sumáre:

AC Miláno - Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)
Gól: 80. Crouch.

AC: Abbiati (18. Amelia) - Abate, Nesta, Yepes, Antonini - Gattuso, Thiago Silva, Flamini - Robinho, Seedorf (46. Pato), Ibrahimovič
Spurs: Gomes - Čorluka (59. Woodgate), Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Palacios, Sandro, Pienaar (77. Kranjčar) - Van der Vaart (62. Modrič), Crouch
Rozhodca: Lannoy (Fr.)

Milánčania sa do výraznejšej ofenzívy pustili až v druhom polčase, jediným výsledkom ich zvýšenej agresivity však bol iba hosťujúci Vedran Čorluka na nosidlách po škaredom faule Flaminiho. Domáci síce Angličanov zatlačili na ich polovicu, no desať minút pred koncom udreli Spurs a po rýchlom protiútoku o vzornej spolupráci Lennona a Croucha, reprezentačný dlháň Albionu rozhodol o najtesnejšom triumfe. Naopak ani Ibrahimovič a ani Robinho v 4. minúte nadstaveného času neuspeli a Ibrahimovičov gól pre predchádzajúci faul na brankára Dawsona rozhodca neuznal.

FC Valencia - Schalke 04 Gelsenkirchen 1:1 (1:0)
Gól: 17. Soldado - 64. Raúl. ČK: 90. Schmitz.

FC: Guaita - Monteira, Navarro, R. Costa, Mathieu (79. Alba) - Banega (68. Vicente), Topal, T. Costa - Dominguez (68. Joaquín), Soldado, Aduriz
Schalke: Neuer - Učida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Farfan (79. Draxler), Kluge, Matip, Jurado (83. Edu) - Raúl, Huntelaar (90. Junmin)
Rozhodca: Nikolajev (Rus.)

Na štadióne Mestilla zabezpečil pomerne skoré vedenie pre domácich už v 17. minúte Soldado, ktorý profitoval z dlhého prieniku a následného centra Jeremyho Mathieaua a zaznamenal už šiesty gól v LM v tejto sezóne. Celé prvé dejstvo, ale v hre dominovali hostia, ktorým však chýbalo presnejšie zakončenie. O vyrovnanie sa postaral v 64. minúte nestarnúci útočník Raúl, ktorý vsietil už svoj jubilejný 70. gól v pohárovej Európe. Navyše proti Valencii sa v minulosti presadil až dvanásťkrát v 24 zápasoch španielskej ligy ešte v drese Realu Madrid a proti Valencii skóroval aj vo finále LM v roku 2000.

Súvisiace články