Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Fanúšikom Slovana sa splnilo želanie, belasí si v Európe zahrajú proti tomuto súperovi
Zdielať na

Fanúšikom Slovana sa splnilo želanie, belasí si v Európe zahrajú proti tomuto súperovi

Súperom futbalistov Slovana Bratislava v jarnom play off Európskej konferenčnej ligy UEFA bude rakúsky klub SK Sturm Graz. Rozhodol o tom pondelkový žreb v Nyone. Prvý zápas odohrajú belasí 15. februára 2024 na ihrisku súpera, odvetu vo štvrtok 22. februára 2024 na Tehelnom poli.

Belasí boli vyžrebovaní hneď v prvej dvojici. SK Sturm Graz skončil tretí v D-skupine Európskej ligy UEFA, keď v konkurencii Atalanty Bergamo, portugalského Sportingu a poľského Rakowa získal štyri body za víťazstvo 1:0 v Rakowe a domácu remízu 2:2 s Atalantou. V rakúskej Bundeslige zimuje Sturm Graz na druhom mieste, keď na lídra Red Bull Salzburg stráca len dva body a počas celej jesene prehral len dva ligové zápasy, s Austriou Viedeň a LASK.

SK Sturm Graz vznikol v roku 1909, prezentuje sa bielo-čiernou farebnou kombináciou, a domáce zápasy hráva na v Merkur Arene s kapacitou niečo cez 16 000 divákov. Je trojnásobným majstrom Rakúska (1997/98, 1998/99, 2010/11). 

SK Sturm Graz sa dostal do jarných bojov v Európe prvý raz po 23 rokoch. "Slovan Bratislava je tradičný slovenský klub. V tejto sezóne už predviedol zaujímavé výkony, sú jasným lídrom na Slovensku a získali desať bodov v skupine Európskej konferenčnej ligy UEFA. Čaká nás kvalitný súper, ale po dvoch zápasoch chceme odísť z ihriska ako víťaz a dostať sa do ďalšieho kola," povedal športový riaditeľ rakúskeho klubu Andreas Schicker.

Kouč Slovana Vladimír Weiss si želal Ajax Amsterdam. "Sturm je dobré mužstvo. Keď som počúval moderátora televízie, myslel som si, že nám vyžrebovali druhú ligu. Keď sú druhí v rakúskej lige, musia niečo vedieť. Výhoda je, že nemusíme dlho cestovať, dobre sa pripravíme na súpera. Je to najlepší súper z tých možných, určite zaplníme sektor hostí a musíme rozhodnúť už v zápase u súpera, aby sme potom doma vypredali štadión. Urobíme všetko pre postup," povedal.

Z pohľadu fanúšikov Slovana je Graz tak trochu najželanejší súper, najviac sa medzi nimi skloňoval práve tento klub. Hráči takí jednotní neboli, niektorí si želali atraktívnejšieho súpera, iní priechodného.

Súvisiace články