Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Štúdio 24 o postupe Slovenska na EURO aj o zmenách po príchode Calzonu
Zdielať na

Štúdio 24 o postupe Slovenska na EURO aj o zmenách po príchode Calzonu

BRATISLAVA / Futbalisti Slovenska postúpili pod vedením talianskeho trénera Francesca Calzonu na majstrovstvá Európy. O tom, ako na začiatku kvalifikácie veril národnému tímu málokto, že nový kouč priniesol do výberu aj sebavedomie a že za postupom je súhra trénera, skvelej generácie a aj potrebného šťastia, sa v Štúdiu JOJ 24 rozprávali Andrej Zavřel a Braňo Tesák, reportér TV JOJ.

​"Kvalifikácia dopadla vynikajúco výsledkovo, ale hra sa vyvíjala. Diváci po Lige národov hráčom neverili, na začiatku kvalifikácie prišlo v Trnave iba cez 3 000 divákov na zápas s Luxemburskom. Hráči predviedli rozpačitý výkon a po bezgólovej remíze by vtedy málokto povedal, že na konci budeme mať 22 bodov, druhé miesto v skupine a priamy postup na EURO," povedal reportér TV JOJ Braňo Tesák. Postup si Slováci zabezpečili iba o pár mesiacov neskôr pred plným Tehelným poľom.

Zdôraznil, že Slovensko prehralo za posledný rok iba s Portugalskom a aj to vždy tesne. Ostatných súperov v kvalifikácii vraj Portugalci bili hlava-nehlava. 

​Pozrite si celý rozhovor o kvalifikácii a o budúcoročnom EURO.

Súvisiace články