Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Veron po vychladnutí skritizoval Maradonu za MS
Zdielať na

Veron po vychladnutí skritizoval Maradonu za MS

Zdroj: tasr

Veron presedel MS na lavičke

Vo štvrtkovom rozhlasovom interview Veron spochybnil Maradonovo nasadzovanie hviezdy FC Barcelona Lionela Messiho a povedal, že argentínsky stred poľa bol nevyvážený, čo pre Messiho predstavovalo problém. Argentína na šampionáte stroskotala vo štvrťfinále v súboji s Nemeckom, ktoré tímu "Albiceleste" uštedrilo zahanbujúcu prehru 0:4.

"Messi nie je zvyknutý pohybovať sa a prijímať prihrávky v blízkosti stredového kruhu. Je ťažké od neho žiadať, aby viedol loptu na kopačke 50 metrov, predovšetkým, keď pred ním stoja súperovi hráči. Na toto on nie je zvyknutý a to sa aj ukázalo. Bolo to vidieť na jeho tvári. V tých zápasoch vyzeral nesvoj. On nikdy nebude Maradonom. Má vlastný štýl, a aby podal svoj najlepší výkon, potrebuje podporu od spoluhráčov. Niekedy sa mu jej dostane, inokedy zas nie," uviedol Veron pre stanicu La Red.

Bývalý stredopoliar Manchestru United a Interu Miláno ďalej povedal, že ho dostalo do rozpakov vysedávania na lavičke počas šampionátu. Podľa jeho slov to bolo v rozpore s tým, čo mu Maradona prisľúbil pred MS, a síce, že on bude špílmachrom. "V jednu chvíľu mi povedal, že chce, aby som bol argentínskym Xavim. Nakoniec som sa však ocitol mimo hry, čo bolelo," posťažoval sa Veron, odkazujúc na Xaviho Hernandeza, dirigenta hry aktuálnych majstrov sveta Španielov.

Dlhoročný reprezentant, ktorý tiež skritizoval Maradonovo rozhodnutie hrať na troch stredopoliarov, vyjadril želanie, že sa s "božským Diegom" bude môcť o jeho taktických manévroch porozprávať aj osobne.

Súvisiace články