Jasno
13°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Kouč Spartaka Trnava po prehre v Poznani: Pred odvetou je všetko otvorené
Zdielať na

Kouč Spartaka Trnava po prehre v Poznani: Pred odvetou je všetko otvorené

Zdroj: TASR

POZNAŇ / Futbalisti Spartaka Trnava nestačili v úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej konferenčnej ligy na Lech Poznaň a prehrali 1:2. Favorit stretnutia od úvodu dominoval, no gólovej odmeny sa dočkal až po zmene strán, keď odskočil na 2:0. Šance Spartaka pred budúcotýždňovou domácou odvetou zachránil v 87. minúte Lukáš Štetina.

Odveta je na programe vo štvrtok 17. augusta (20.00 h) na štadióne Antona Malatinského v Trnave. Víťaz sa v play off o skupinovú fázu EKL stretne so zdolaným zo súboja 3. predkola Európskej ligy (EL) medzi Slaviou Praha a SC Dnipro-1. Ukrajinský klub hrá svoje domáce zápasy v Košiciach.

3. predkolo Európskej konferenčnej ligy: Lech Poznaň - FC Spartak Trnava 2:1 (0:0)

Góly: 46. Marchwinski, 63. Velde - 87. Štetina. ŽK: Andersson - Bainovič, Mikovič, Procházka, Rozhodcovia: Karaoglan - Sesigüzel, Komurcuoglu (všetci Turec.)
POZNAŇ: Bednarek - Pereira, Blažič, Milič, Andersson - Murawski - Hotič, Marchwinski (90.+2 Sobiech), Karlström, Velde (77. Szymczak) - Ishak (87. Sousa)
TRNAVA: Takáč - Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič - Bainovič (78. Bukata), Zeljkovič, Procházka - Ofori (68. Azango), Djuričin (68. Ristovski), Daniel (90.+3 Gorosito)

"Vedeli sme, že na nás vybehnú s vysokým postavením, s tým sme mali problém. Vrchní hráči nám neudržali loptu, keď sme ju mali. Čo sa týka defenzívy, mali nejaké šance, ale vedeli sme sa s tým vyrovnať. Nemôže sa stať, že upozorňujeme hráčov, aby sa sústredili, vybehneme na ihrisko a hneď dostaneme gól, následne druhý. Oživenie nám priniesli dve striedania, dobre zapadli Azango s Ristovskim. Pri troche šťastia sa mohol zápas skončiť 2:2. Chceli sme hrať viac s loptou, ale súper mal vysoké postavenie a nevedeli sme sa z toho dostať. Nadviažeme na dobré úseky hry doma a určite to s nami nebude mať Lech ľahké. Verím, že vypredáme štadión a pôjdeme do toho, pred odvetou je všetko otvorené," zhodnotil po zápase tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík.

Súvisiace články