Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Futbalový Slovan postup zvládol. Weiss o tom, ktoré dve veci ho mrzeli
Zdielať na

Futbalový Slovan postup zvládol. Weiss o tom, ktoré dve veci ho mrzeli

BRATISLAVA / Futbalisti Slovana Bratislava si aj po roku zahrajú v skupinovej fáze niektorej európskej pohárovej súťaže. Mieria vysoko. Po postupe cez Mostar budú totiž bojovať ďalej v 3. kole kvalifikácie Ligy majstrov.

Po víťazstve 1:0 v Bosne sa odveta na vypredanom Tehelnom poli začala pre slovenského majstra ideálne. Neuplynulo ani päť minút a po rohovom kope otvoril skóre Čavrič. Najlepší strelec Slovana z minulej sezóny zotrval minimálne na predkolá v jeho farbách a po prestávke si loptu od neho prebral Zuberu a pohotovou strelou zvýšil na 2:0 pre belasých.

"Ak by silou-mocou chcel odísť, môže. Ale chce tu zostať a ukázal to aj na ihrisku. Má kvalitu," povedal kouč Weiss na adresu Čavriča. 

Dvojgólový náskok mal Slovan ešte štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času, ale potom prišiel ďalší diel ságy, ktorá sa ťahala celým minulosezónnym účinkovaním Bratislavčanov v Európe. Mostar najprv po rohu znížil a v nadstavenom čase dokonca vyrovnal. A infarktové stavy opäť doľahli na Tehelné pole.

"Je to nejaká taká depka, dostaneme kontaktný gól a mužstvo hrá na emócie. V posledných minútach je to nával a platí to aj pri Paríži či Barcelone. Zatiaľ mi žiaden tréner nepovedal, prečo to tak je," priznal Weiss.

"Zrinjski to urobil dobre, hral vabank, zaspali sme pri štandardke po rohu a pri druhom góle to hráč hostí nádherne trafil. Hrali sme na postup, čo sa podarilo, za to hráčom ďakujem. Odovzdali všetky sily, boli tam všetko dobré či nadpriemerné výkony, žiaden slabý," pokračoval.

"My vždy vyrobíme nejakú drámu, tak to bolo aj dnes. Znervózneli sme a inkasovali dva góly. Dôležité však je, že sme splnili náš cieľ a postúpili do 3. predkola. Pri mojom góle som mal aj šťastie, že ma našla lopta," povedal strelec prvého gólu Slovana Aleksander Čavrič. Po remíze 2:2 však Slovan postúpil a už si zabezpečil minimálne skupinu Konferenčnej ligy. A s ňou aj prémiu minimálne tri milióny eur.

"Výborný zápas vo výbornej kulise, ďakujem ľuďom, ktorí sa prišli pozrieť na Slovan a vypredali štadión. Hnali nás dopredu, hrali sme aj na emócii a myslím si, že aj veľmi dobre organizovane. Mrzia ma len dve veci – Vladova tretia žltá karta, ktorá bola prakticky za nič po jeho prvom faule, a zbytočné dva góly," opísal po zápase tréner.

"Berieme to pozitívne, splnili sme základnú úlohu, čiže postup do niektorej z európskych pohárových súťaží. Verím, že budúcu stredu bude zase plno a budeme sa baviť futbalom," teší sa Weiss.

Postup podľa sľubu majiteľov trénerovi Weissovi znamená nákup jednej poriadnej posily. Ňou by mal byť útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka, ktorý nechýbal na tribúne Tehelného poľa. "Či sa to podarí, je otázka financií - ničoho iného," uzavrel Weiss.

Súvisiace články