Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Krv tiekla v uliciach aj na ihrisku. Ostré finále Konferenčnej ligy sa nezaobišlo bez problémov
Zdielať na
Futbal

Krv tiekla v uliciach aj na ihrisku. Ostré finále Konferenčnej ligy sa nezaobišlo bez problémov

PRAHA / O rozruch sa postarali už pred začiatkom zápasu v pražských uliciach. Tie zaplavili fanúšikovia West Ham United a Fiorentiny, Ich tímy si zmerali sily vo finále Európskej konferenčnej ligy. To sa hralo na slávnom Edene. Z výhry sa tešil anglický zástupca, ktorý vyhral 2:1.

Prvé roztržky sa v uliciach Prahy začali približne o 16:00, teda 5 hodín pred finálovým zápasom. Fanúšikovia oboch táborov zaplavili ulice hlavného mesta a rovnako aj podniky. Práve tam sa začali prvé nepokoje, keď fanúšikovia Fiorentiny napadli priaznivcov West Hamu. 

Do roztržky zasiahla aj česká polícia, ktorá zadržala na osobnej slobode 16 fanúšikov. Okrem toho napadli aj jedného z policajtov. Česká polícia na sociálnej sieti vyzvala ľudí, ktorí si incident točili na svoje mobilné telefóny, aby im videá zaslali. 

Podľa videí, ktoré kolujú po sociálnych sieťach, je zjavné, že fanúšikovia používali aj pyrotechniku. Po sebe hádzali stoličky z terás podnikov a napádali sa navzájom. Incident si vyžiadal aj ošetrenie zo strany záchranárov. 

Problémy aj na štadióne

Problémom sa fanúšikovia nevyhli ani priamo na štadióne počas zápasu. V prvom polčase, konkrétne v 34. minúte, napadli fanúšikovia West Hamu kapitána Fiorentiny Cristiana Birghiho. Zahádzali ho plastovými pohármi a jeden mu spôsobil aj krvácanie na hlave. 

Biraghi (Fiorentina) sarkasticky zatlieskal fanúšikom West Ham United

TASR/AP

Zápas bol tak na niekoľko minút prerušený pre ošetrovanie rany. Všetko sa to udialo vtedy, keď kapitán rozohrával rohový kop v blízkosti fanúšikov kladivárov. Birigha sarkasticky fanúšikom zatlieskal.

Po zápase neevidovala polícia už žiadne roztržky medzi fanúšikmi a priaznivci West Hamu tak mohli do rána oslavovať víťazstvo v tretej najlepšej európskej súťaži. 

Zdielať na