Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Míľnik pre rodovú rovnosť vo futbale: Finále na Edene bude rozhodovať aj žena
Zdielať na

Míľnik pre rodovú rovnosť vo futbale: Finále na Edene bude rozhodovať aj žena

Zdroj: TV JOJ/UEFA

PRAHA, BRATISLAVA / Súčasťou rozhodcovskej štvorice vo finále Európskej konferenčnej ligy UEFA bude v stredu 7. júna na pražskom Edene aj žena. 

Čiarová rozhodkyňa Guadalupe Porras Ayusová a hlavný arbiter duelu Carlos del Cerro Grande majú spoluprácu v malíčku, spoločne viedli v septembri minulého roku duel skupinovej fázy Ligy majstrov medzi Neapolom a Liverpoolom.

"Guadalupe je výborným príkladom pre všetky ženské rozhodkyne v tom, čo môžu dosiahnuť," povedal hlavný rozhodca večera na Edene. "Som veľmi rád, že je členkou môjho tímu."

Duel Fiorentina - West Ham sa hrá na Edene, domácej aréne Slavie Praha. Hlavné mesto Česka žije zápasom, mesto je plné fanúšikov, od ktorých v okolí štadióna pýtajú za pivo aj 120 korún - takmer 5 eur. Na atmosféru sa teší aj Ayusová. "Určite si ju chcem užiť počas rozcvičky - bude to zážitok. Od úvodného hvizdu však nasleduje plná koncentrácia," povedala rozhodkyňa. 

Súhlasil s ňou aj del Cerro - otec 18- a 5-ročného syna. "Rozhodcovstvo je univerzita života - naučíte sa rýchlo rozhodovať a budete si istí sami sebou,“ povedal pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej asociácie UEFA.

Súvisiace články