Jasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Gigant Real Madrid oficiálne predstavil trénera Mourinha
Zdielať na

Gigant Real Madrid oficiálne predstavil trénera Mourinha

Čo čaká Real najbližšiu sezónu?

"Teší ma, že som si pred seba postavil výzvu a táto je skutočne veľká. Mám veľkú dôveru vo vlastné schopnosti a trénerské zručnosti. Chcem sa poďakovať vedeniu klubu za moje angažovanie. Môžem prisľúbiť, že sa nezmením. Som Jose Mourinho a prišiel som sem so všetkými kvalitami i chybami," vyhlásil Mourinho.

Portugalčan, ktorý v uplynulej sezóne priviedol Inter Miláno k zisku historického treble pre niektorý z talianskych klubov, podpísal s madridským veľkoklubom štvorročný kontrakt. "Sila mnou vedených tímov spočíva v tímovosti, nie v individualitách či trénerovi. Ak to všetci pochopia, nebude ťažké dosiahnuť výsledky," dodal Mourinho s tým, že mužstvo potrebuje vystužiť troma či štyrmi novými hráčmi. Podľa jeho vyjadrenia nedokáže garantovať, že Real počas jeho pôsobenia vyhrá Ligu majstrov, no zaviazal sa k vybudovaniu mužstva so silnou identitou, ktoré bude získavať trofeje.

"Je pre nás česť mať jedného z najprestížnejších trénerov na svete. Sme skutočne potešení, že sa stal súčasťou našej organizácie. Nášmu klubu sa nemohlo stať nič lepšie," vyhlásil športový riaditeľ "bieleho baletu" Jorge Valdano.

Štyridsaťsedemročný Mourinho, ktorý v minulosti viedol FC Porto a londýnsku Chelsea, nahradí na trénerskom poste Manuela Pellegriniho, s ktorým Real ukončil spoluprácu minulý týždeň. Madridčania pod jeho vedením nedokázali napriek obrovským investíciám do nákupu hviezdnych hráčov získať žiadnu trofej.

Súvisiace články