Polojasno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Mourinho chce mať v otázke hráčov v Reale Madrid voľnú ruku
Zdielať na

Mourinho chce mať v otázke hráčov v Reale Madrid voľnú ruku

Úspechmi ovenčený Portugalčan

Podľa španielskych médií si Mourinho, ktorý v sobotu priviedol milánsky Inter k triumfu v Lige majstrov, vyžiadal záruku zo strany klubu, že ten nebude zasahovať do jeho kompetencií. Úspechmi ovenčený Portugalčan narážal na súčasnú mieru angažovanosti v podaní prezidenta Florentina Pereza, generálneho riaditeľa Jorgeho Valdana a športového riaditeľa Miguela Pardeza.

"Chcem zistiť, čo mi ponúkajú, aby som mohol bez obáv začať pracovať," uviedol pre denník As 47-ročný úspešný kormidelník a pre ďalšie periodikum Marca dodal: "Prezident klubu nie je tým, kto vyhráva, ani tým, kto hrá na ihrisku. Nemal by byť osobou, ktorá rozhoduje o tom, kto bude hrať a kto sedieť na lavičke. To je zodpovednosť profesionálov - trénerov a realizačného tímu."

"Som presvedčený o tom, že tréner je veľmi dôležitou súčasťou v klubovej štruktúre, pretože práve on by mal viesť všetky oddelenia spojené s prvým tímom," uviedol Mourinho. Real to podľa všetkého mieni akceptovať a ponúka mu štvorročnú zmluvu s platom 10 miliónov eur ročne. Pre milánsky Inter má navyše ako odstupné pripravených 16 miliónov eur.

Verejnou vecou sa už stali úmysly Mourinha ohľadom vyhliadnutých posíl pre madridský Real. Jednotkou v jeho záujme je brazílsky pravý obranca Maicon z Interu Miláno, Portugalčan chce navyše ďalšie posily do obrany a stredu poľa. V rebríčku záujmu stoja najvyššie ľavý obranca Aleksander Kolarov z Lazia Rím a Daniele de Rossi z AS Rím. Finančne postihnutým Rimanom by sa peniaze z transferu mohli hodiť. "Rím opustím iba v prípade, ak peniaze z prestupu výrazne pomôžu AS," povedal de Rossi v rozhovore so španielskym športovým periodikom Marca.

Do stredu poľa je vážnym kandidátom anglický internacionál Steven Gerrard, spoluhráč slovenského reprezentanta Martina Škrtela v FC Liverpool. Toho chcel Mourinho získať do londýnskej Chelsey v čase, keď pôsobil na Ostrovoch, a Gerrard chce o svojej budúcnosti rozhodnúť až po skončení MS v Juhoafrickej republike.

Kandidátom na posilnenie útočnej formácie je 24-ročný Edin Džeko z nemeckého klubu VfL Wolfsburg, kde je spoluhráčom slovenského obrancu Petra Pekaríka. Periodikum Wolfsburger Nachrichten s odvolaním sa na médiá z Bosny a Hercegoviny uviedlo, že Džekove rozhovory s kompetentnými z madridského Realu sú už v prúde. Prezident klubu Florentino Perez musí v prípade realizácie transferu zaplatiť wolfsburským "vlkom" odstupné 40 miliónov eur.

Súvisiace články