Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na Pasienkoch o ligové prežitie, Žilina môže v Dubnici získať 5.titul
Zdielať na

Na Pasienkoch o ligové prežitie, Žilina môže v Dubnici získať 5.titul

31.kolo futbalovej CL na HUSTE.tv!

Majstrom bude Žilina v prípade, že zvíťazí v Dubnici, alebo v paralelne hranom súboji bratislavský Slovan nezíska ani bod v Dunajskej Strede. Tri kolá pred koncom majú zverenci Pavla Hapala pred "belasými" náskok 7 bodov a piaty titul prakticky v rukách.

Zaujímavejšie rozuzlenie sa však črtá na dolných poschodiach tabuľky. Do záchranárskych prác sú namočené až štyri tímy - Dubnica (31 bodov), DAC Dunajská Streda (30), Petržalka a Košice (obaja 28). Súperi z úplného chvosta ligového poradia si to na Pasienkoch rozdajú v priamom súboji a jeho víťaz sa výrazne priblíži k záchrane. Momentálna fazóna a psychická pohoda hovorí v prospech Košíc, ktoré na jar "vstali z mŕtvych" a naposledy doma zdolali Ružomberok 2:0. Petržalka prehrala s Trnavou 1:3. Ako sa bojuje o zotrvanie v lige, si budú môcť fanúšikovia pozrieť v priamom prenose na obrazovkách televízie.

Interesantný náboj sľubuje duel 3. Banskej Bystrice so štvrtou Nitrou. Zverenci trénerského doyena Jozefa Jankecha si v prípade zisku čo i len bodu zaistia bronzovú priečku, Ich cesta za ňou bude zjednodušená, keďže v drese hostí sa pre zranenie neobjaví 18-gólový najlepší kanonier prebiehajúceho ročníka CL Róbert Rák. Ružomberok doma v súboji 40-bodových mužstiev privíta Senicu a tromi bodmi budú chcieť Liptáci odčiniť víkendový neúspech z Košíc. Trnavčania ešte poškuľujú po 4. mieste, ale na to potrebujú naplno bodovať v Prešove, zranenia nepustia do hry Martina Guldana a Ľubomíra Bernátha.

program 31. kola CL 2009/2010 aj na HUSTE.tv

v stredu 5. mája o 18.00 hod MFK Petržalka - MFK Košice (Kráľovič, Balko, D. Hrčka, Pasienky,), MFK Dubnica - MŠK Žilina (Trutz, T. Somoláni, Bóllo), Tatran Prešov - Spartak Trnava (Horváth, Brendza, Petríček), MFK Ružomberok - FK Senica (Fajčík, Chládek, Lieskovský), Dunajská Streda - Slovan Bratislava (Samotný, E. Weiss, Vorel), Banská Bystrica - FC Nitra (Šuniar, Mókoš, Košecký)

Súvisiace články