Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Messi knokautoval Arsenal kvartetom gólov, Inter Miláno dobyl umelú trávu v Moskve
Zdielať na

Messi knokautoval Arsenal kvartetom gólov, Inter Miláno dobyl umelú trávu v Moskve

CSKA / Inter Miláno 0:1, Barcelona-Arsenal 4:1

Víťazný gól čierno-modrých dal Holanďan Wesley Sneijder strelou cez múr z priameho kopu už v 6. minúte. CSKA pohrozil už predtým ostrým pokusom Hondu, ale lopta smerovala vedľa ľavej žrde. Zranenie Vasilija Berezuckého, jedného z dvojčiat vo farbách domácich, prinútilo trénera Leonida Sluckého striedať už v 14. minúte, no zaradenie Nigérijčana Chidiho Odiaha nebolo šťastným ťahom. Najskôr sa prezentoval žltou kartou, v závere polčasu peknou strelou, ktorú vyrazil Julio Cesar na roh, a štyri minúty po zmene strán likvidačným zákrokom na Samuela Eto'oa. Dostal zaň druhú žltú kartu v zápase, po ktorej musel opustiť ihrisko. CSKA sa po prestávke snažil vyvíjať tlak, ale skúsení hostia hru kontrolovali a odviezli si cenné víťazstvo.

V drese Interu sa v II. polčase objavil ako striedajúci hráč rumunský internacionál Christian Chivu, dlhodobo pauzujúci po ťažkom zranení hlavy. Nastúpil s čiapkou, akú nosí aj Petr Čech, český brankár londýnskej Chelsea.

2. zápas štvrťfinále LM:

CSKA Moskva - Inter Miláno 0:1 (0:1)
Gól: 6. Sneijder, ŽK: Odiah. Mamajev - Stankovič, ČK: 49. Odiah, rozhodca: Stephane Lannoy (Fr.), 65.000 divákov

CSKA: Akinfejev - A. Berezuckij, V. Berezuckij (14. Odiah), Ignaševič, Ščennikov - Honda (74. Rahimovič), Šemberas - Mamajev, Dzagojev, M. Gonzalez - Necid (71. Guilherme)
Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti - Stankovič - Cambiasso, Sneijder (86. Muntari), Pandev (63. Chivu) - Milito (74. Balotelli), Eto'o
prvý zápas 0:1, celkovým skóre 2:0 postúpil Inter Miláno

Odveta bola galapredstavením vynikajúceho argentínskeho hráča Lionela Messiho. Skóre duelu síce otvoril v 18. min dánsky útočník Nicklas Bendtner, ktorý po sóle Thea Walcotta na dvakrát prekonal Victora Valdesa, ale Messi už o tri minúty bombou z hranice šestnástky ľavačkou pod brvno vyrovnal. Po ukážkovej akcii "á la Barca" dal v 37. min druhý gól a veľký výkon ozdobil tri minúty pred koncom polčasu po úniku a prehodení brankára Almuniu tretím zásahom. Bol to už jeho 7. gól v tohtoročnej edícii LM.

Po prestávke kvalita hry upadla, prišli striedania a hoci sa Arsenal snažil streliť kontaktný gól, nepodarilo sa mu to. Naopak, domáci sa dostávali do väčších šancí, Messi mohol dať aj svoj štvrtý gól v zápase a dobrú príležitosť zahodil i Pedro. Dve minúty pred koncom opäť zaúradoval neudržateľný Messi, ktorý prestrelil brankára Almuniu, dal svoj štvrtý gól večera a celkove 25. v Lige majstrov. Favorit úlohu splnil a zaslúžene postúpil.

2. zápas štvrťfinále LM:

FC Barcelona - Arsenal Londýn 4:1 (3:1)
Góly: 21., 37., 41. a 88. Messi - 18. Bendtner, ŽK: Denilson, Rosický, Eboue, rozhodca: Wolfgang Stark (Nem.), 93.330 divákov.

FC Barcelona: Valdes - Alves, Marquez, G. Milito, Abidal (53. Maxwell) - Xavi, Busquets, Keita - Pedro (86. Iniesta), Messi, Krkič (55. Y. Toure)
Arsenal: Almunia - Sagna, Silvestre (63. Eboue), Vermaelen, Clichy - Walcott, Denilson, Diaby, Rosický (73. Eduardo) - Nasri, Bendtner
prvý zápas 2:2, celkovým skóre 6:3 postúpila FC Barcelona

Súvisiace články