Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Slováci podľahli v príprave Nórsku 0:1, odplata za Oslo nevyšla
Zdielať na

Slováci podľahli v príprave Nórsku 0:1, odplata za Oslo nevyšla

Gól: 67. Moldskred

Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. tak nedokázali Nórom oplatiť prehru z mája 2000 v Oslo, kde Slováci podľahli 0:2. Slováci sa najbližšie stretnú v rámci prípravy na MS 2010 s Kamerunom (29. mája v Klagenfurte).

Slovensko - Nórsko 0:1 (0:0)
Gól: 67. Moldskred, ŽK: B.H. Riise. Rozhodcovia: Nijhuis - Boonman, Zeinstra (všetci Hol.), 9756 divákov.

Zostavy a striedania:
SR: Mucha - Pekarík (84. Petráš), Štrba (74. Kopúnek), Ďurica, Zabavník - Karhan - Jendrišek, Sapara (71. Stoch), Weiss (77. Švento) - Hamšík (84. Kozák) - Vittek (61. Hološko).
Nórsko: Knudsen - Hogli, Wähler, Hangeland (74. Demidov), J.A. Riise - B.H. Riise (62. Skjelbred), Hauger, Grindheim (90. Tettey), Pedersen - Moldskred (84. Ruud), Braaten (62. Huseklepp).

Nóri boli aktívnejší a nebezpečnejší pred bránou súpera, v prvej polhodine bol preto častejšie pod tlakom brankár Mucha. Slovenský gólman však dobre čítal hru a nebezpečné centre nekompromisne boxoval. Paradoxne sa mohli ujať vedenia Slováci, keď po rohovom kope hlavičkoval Hamšík, k odrazenej lopte sa dostal Štrba, ale v gólovej pozícii "zluftoval." Hostia mohli skórovať v 20. minúte, ale hlavičku Braatena zastavila žrď. Slováci ťahali väčšinu akcií po ľavej strane cez Weissa, ale chýbala im finálna prihrávka, moment prekvapenia a pohotovejšie zakončenie. V 39. minúte však poslal na päťku milimetrový center Sapara, ale Štrbovu hlavičku reflexívne zneškodnil brankár Knudsen. V závere úvodného polčasu takmer zahrmelo, priamy kop Saparu nečakane preletel cez šestnástku a zastavila ho až žrď prekvapeného Knudsena.

Po zmene strán Slováci hrozili najmä z pravej strany, ale strieľané gólové centre od Weissa a Pekaríka zostali bez adresáta. V 67. minúte po dlhej lopte do slovenskej šestnástky zaváhal Ďurica v súboji s Husekleppom, jeho pokus zblízka ešte Mucha vyrazil, ale pri Moldskredovej dorážke bol bezmocný - 0:1. Aj v druhom polčase sa tvorivý Hamšík dostával málo k lopte, zrejme aj preto domácim chýbala živšia ofenzívna fáza. V 83. minúte sa po zaváhaní slovenských zadákov rútil osamotený Grindheim na Muchu, Nóri však ani na dvakrát po dorážke Moldskreda gól nedali. V 87. minúte mohol po presnom Kozákovom centri vyrovnať Hološko, ale jeho hlavička našla dobre stojaceho Knudsena. V samotnom závere mohli hostia zvýšiť náskok po prieniku Husekleppa, ale Mucha vynikol pri gólovej strele striedajúceho Skjelbreda.

Vladimír Weiss ml., stredopoliar SR: "My sme sa snažili hrať od začiatku ofenzívne. Mali sme veľa šancí, škoda že sme ich nepremenili. Podali sme dobrý výkon. Nóri sa po strate lopty vynikajúco vracali a bránili aj deviati. Napriek tomu sme mali šance, ale nepodarilo sa nám streliť gól."

Ján Mucha, brankár SR: "Nóri mali šance, ale aj my sme mali svoje. Snažili sme sa, bojovali, ale nevedeli sme sa presadiť. Dnes už nie je ľahký súper, Nóri sú fantastické mužstvo, mali výborné štandardné situácie. My musíme zápasy zvládať najmä v hlavách."ň

Marek Sapara, stredopoliar SR: "Bolo vidieť, že majú výborné mužstvo, najmä boli výborne organizovaní v defenzíve. Napriek tomu sme mali šance, ale nepremenili sme ich. Musíme byť efektívnejší."

Michal Hipp, asistent trénera SR: "Potvrdilo sa to, čo sme aj očakávali. Bol to ťažký zápas. Mali sme problémy s ich kompaktnou obranou. Mali sme ale šance, žiaľ, nedokázali sme ich využiť. Aj Nóri si ich vypracovali a jednu dokázali premeniť."

Súvisiace články