Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trnava cez Petržalku do semifinále SP, Slovan opäť výsledkovo sklamal
Zdielať na

Trnava cez Petržalku do semifinále SP, Slovan opäť výsledkovo sklamal

Futbalisti Spartaka Trnava a Slovana Bratislava postúpili do semifinále 41. ročníka SP

1/4- finále SP - odvetné zápasy:

Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:0
Rozhodoval: Prešinský - Vorel, Petríček, 450 divákov.
prvý zápas: 3:0, do semifinále postúpil Slovan

zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Rusina - Bagayoko, Kolčák, Dosoudil, Dobrotka - Božič - Grendel (62. Bagi), Halenár, Štepanovský (84. Kuráň)- Sylvestr (57. Szarka), Masaryk
Spartak Myjava: Solnička - Kvasnica, L. Bruško, Dirnbach, Kumančík - Duga - Mihál (80. Kročian), Hyža, Žák (60. Manák) - Kosík, Bončo (66. Sloboda)

Domáci si kombinačnou hrou vytvorili územnú prevahu, ale brankára Solničku za prvú 45-minútovku žiadny z hráčov vážne neohrozil, naopak gól mal na hlave v 24. minúte po priamom kope kapitán hostí Kosík, lopta len tesne minula bránu Rusinu. Polčas veľmi slabého futbalu sa skončil bez toho, aby slabá divácka kulisa videla čo i len gól, čo sa neočakávalo od favorizovaného Slovana.

V 50. minúte sa po prihrávke Štepanovského dostal do gólovej šance Masaryk, loptu však kopol vysoko do oblakov. V 69. minúte vystrelil na bránu Božič, Solnička však jeho tvrdú strelu zneškodnil. O 30 minút na to opäť Božič namieril do pravého horného rohu brány, ale myjavský brankár opäť dobre zasiahol. Nezáživný súboj skončil napokon bez gólov, do semifinále ide majster.1/4-finále SP - odvetný zápas:

Spartak Trnava - MFK Petržalka 3:0 (1:0)
Góly: 39. Doležaj (z 11 m), 83. a 87. Kone, rozhodovali: Chmura - Laskovský, Ádám, ŽK: Bernardíni - Konečný, Guede, Burza, 2742 divákov.
prvý zápas: 2:3, do semifinále postúpila Trnava

zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Rybánsky - Kotula, Bernardini, Doležaj, Jakubička - Kopúnek - Procházka, Netto (86. Železník), Devátý (77. Sukenník)- Bernáth (56. Hruška), Kone
MFK Petržalka: Jenčo - Klenovský, Šedivý, Konečný (61. Moravčík), Burza - Kiss, Guéde - Maroši (71. Ďurica), Fodrek (75. Tomčák), Fieber ml. - Hodek

Prvých 30 minút sa hralo nezáživné pohárové stretnutie. Petržalčania si boli vedomí jednogólového vedenia a domácich nepúšťali ku gólovému zakončeniu. V tejto polhodine zaujala iba strela Fodreka na trnavskú bránu v 15. minúte. V 33. minúte zakončoval Devátý po prihrávke Procházku a jeho lopta aj s prispením brankára Jenča opečiatkovala ľavú žrď. V 40. minúte sa trnavskí diváci dočkali gólu. Po centri Bernátha hlavičkoval Bernardíni, loptu mu na čiare rukou vyrazil Klenovský, rozhodca Chmura nariadil pokutový kop, ale na prekvapenie petržalského obrancu nevylúčil, naopak za protesty videl žltú kartu stopér Konečný. Loptu si postavil na pokutový bod Doležaj a so šťastím jedenástku premenil, keď prestrelil brankára Jenča.

V druhom polčase domáci získali územnú prevahu, no strelecky sa im dlho nedarilo. Netto z uhla nastrelil bočnú sieť, dobrú strelu Koneho zneškodnil Jurčo. Petržalčania cítili šancu na postup, ktorý by im zaručil jeden strelený gól, no proti domácej obrane sa nepresadili. V 74. minúte mal po centri Devátého na hlave gól Jakubička, ale loptu poslal vedľa brány. Rozuzlenie nervóznej zápletky urobil v 83. minúte Kone, ktorý ušiel petržalskej obrane a s prehľadom zakončil. Bodku za odvetným zápasom Slovenského pohára a zaslúženým postupom Trnavy dal opäť Kone, ktorý tečoval strelu Železníka za chrbát Jenča.

Súvisiace články