Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovan, DAC i Banská Bystrica mieria do semifinále Slovenského pohára
Zdielať na

Slovan, DAC i Banská Bystrica mieria do semifinále Slovenského pohára

Zdroj: tasr

V utorok a v stredu sa rozhodne o semifinalistoch 41. ročníka Slovenského pohára vo futbale.

"Belasí" v prvom zápase vyhrali v Myjave nad tamojším druholigistom 3:0, stredajšia odveta na Tehelnom poli by mala byť formalitou. Hoci káder trénera Michala Hippa trápia zranenia, iné ako postup si Bratislavčania nepripúšťajú. Otázny je štart Jána Kozáka, ktorý nehral víkendové derby pre zranenie, údajne sú však jeho dni pri mužstve zrátané. Odchod slovenského reprezentanta si vraj vyžiadali fanúšikovia "belasých".

V utorok sa na ihrisku druholigovej Moldavy predstaví Dunajská Streda, ktorá si privezie trojgólový náskok. Na Štiavničkách v Banskej Bystrici nastúpia Košice, ktoré sa v lige trápia. V prvom súboji v Čermeli podľahli Dukle 0:2 a v ich momentálnom rozpoložení to v odvete budú mať veľmi ťažké. " Už ani neviem, či dúfanie v obrat nám pomôže. Chceme sa z toho dostať čím skôr, no nejako sa nám nedarí a už upadáme do letargie. Jednoducho to nejde. Ak sa nedarí, tak sa nedarí," cituje klubový web stredopoliara Lukáša Janiča. V stredu sa stretne Trnava doma s Petržalkou a má čo doháňať, keďže v prvom súboji na ŠKP prehrala 2:3, hoci viedla 2:0. Fanúšikovia majú vstup za 1 euro.

Štvrté kolo SP sa už hrá na dva zápasy systémom doma - vonku, o postupujúcom rozhoduje väčší počet bodov získaných z oboch stretnutí, pri rovnosti bodov lepší gólový rozdiel z oboch stretnutí, góly dosiahnuté na ihrisku súpera, resp. kopy zo značky pokutového kopu (nepredlžuje sa). Semifinálové súboje sa hrajú na budúci rok rovnako na dva zápasy, predbežné termíny prvých zápasov sú 6., 7. apríla, resp. odviet 20., 21. apríla. Žreb semifinále je na programe 26. novembra o 15.00 na pôde ŠTK SFZ.

program odvetných zápasov štvrťfinále Slovenského pohára 2009/2010:
v utorok 24. novembra:
Banská Bystrica - MFK Košice (rozhodca: Michlian), prvý zápas: 2:0
FK Bodva Moldava - Dunajská Streda (Hracho), prvý zápas: 0:3
v stredu 25. novembra:
Spartak Trnava - MFK Petržalka (Chmura), prvý zápas: 2:3
Slovan Bratislava - Spartak Myjava (Prešinský), prvý zápas: 3:0

Súvisiace články