Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovan jednou nohou v semifinále, Košice pokračujú v mizérii
Zdielať na

Slovan jednou nohou v semifinále, Košice pokračujú v mizérii

Slovan zdolal Myjavu 3:0, B.Bystrica vyhrala v Košiciach 2:0

MFK Košice - Dukla Banská Bystrica 0:2 (0:2)
Góly: 20. Pleva, 27. Poljovka (11 m). Rozhodoval: Horváth, ŽK: Kaminský, 394 divákov.

Zostavy a striedania:
MFK Košice: Schreng - Tóth, Kaminský, Cicman, Čonka - Dobias, K. Kuzma (60. Karaš) - Viazanko, Milinkovič (46. Serečin), U. Matič (46. Škutka) - Novák
Dukla Banská Bystrica: Boroš - Turňa, Adámik, Poljovka, Savič - Pančík, Pleva, Bruško (62. Seye), Hučko - M. Kuzma (86. Pich), Uškovič (74. Ďuriš)

Úvodné minúty patrili domáceho celku a v 2. minúte z ľavej strany preveril Boroša v bráne hostí Novák. Ten istý hráč o dvanásť minút neskôr po štandardnej situácii tesne minul Borošovu bránu. O štyri minúty neskôr domáci obrancovia váhali s odkopom lopty, ktorá sa dostala k Plevovi a ten z hranice šestnástky trafil šibenicu Schrenkovej bránky. Druhý gól pridali hostia v 27. minúte z pokutového kopu po ruke Kaminského vo vlastnej šestnástke. Jeho autorom bol kapitán Banskej Bystrice Poljovka. Dve minúty pred koncom polčasu sa po centri z hĺbky poľa dostával do šance Novák, ktorý ušiel svojim strážcom, ale nestihol dostatočne spracovať loptu a Boroš nemal problémy ju chytiť. Košičania nastúpili do druhého dejstva hneď s dvoma zmenami, no ani tie výrazne neovplyvnili dianie na trávniku. V 55. minúte nebezpečne vypálil z vnútra šestnástky Bruško, no Schrenk reflexívne vyrazil. Domáci sa osmelili o dve minúty neskôr, ale Novákovu strelu z dobrej pozície zblokoval jeden z obrancov hostí. Banskobystričania sa zamerali na bránenie vlastnej šestnástky, z ktorej vyrážali do nebezpečných protiútokov. Necelých päť minút pred koncom predviedol peknú individuálnu akciu Škutka, avšak minul bránu hostí. Z následnej akcie domácich ho napodobnil Viazanko, ktorý namieril do stredu brány, kde stál Boroš. Banská Bystrica v podpriemernom zápase zaslúžene zvíťazila a utvorila si tak dobrú východiskovú pozíciu pred odvetným zápasom Slovenského pohára.

Jaroslav Galko, tréner Košíc: "Gratulujem, Bystričania vyhrali zaslúžene. Urobili sme päť zmien v zostave, videli ste naša hra je zlá. Verím, že zlom príde."
Jozef Jankech, tréner Dukly: "Naposledy sme v Košiciach vyhrali, dali päť gólov. Znova nám vyšiel prvý polčas a dali sme dva góly. V druhom polčase sme kontrolovali hru, hrali dobre v obrane a súpera sme nepúšťali do príležitostí."

Spartak Myjava - Slovan Bratislava 0:3 (0:1)
Góly: 42. Halenár, 59. Masaryk, 63. Dobrotka. Rozhodoval: Královič. ŽK: Dirnbach, Zverec, Kumančík (Myjava), 1850 divákov.

Zostavy a striedania:
Spartak Myjava: Solnička - Kvasnica, Dirnbach, Černáček, Kumančík - Zverec - Mihál (79. L. Bruško), T. Sloboda (66. Hyža), Duga, Žák (56. Bončo) - Kosík.
Slovan Bratislava: Putnocký, Dobrotka, Saláta, Dosoudil, Breznaník - Štepanovský, Božič, Grendel, Halenár (70. Bagayoko) - Ivana (67. Sylvestr), Gaucho (56. Masaryk).

Celý prvý polčas sa hral na polovici Myjavy, ale Slovan si nevypracoval vážnejšie šance. Hralo sa na veľmi ťažkom teréne. V 24. minúte Dirnbach fauloval v šestnástke prenikajúceho Dosoudila, ale Halenár z penalty prestrelil bránu. Vynahradil si to v 42. minúte, keď Grendel získal v strede poľa loptu a vysunul Halenára, ktorý otvoril skóre. V závere polčasu mohli domáci vyrovnať, prvá vážnejšia šanca, ale Kumančík vo výhodnej pozícii tesne minul bránu.

Prvú šancu mali domáci, po centri z priameho kopu Kosík hlavou tesne prestrelil, na druhej strane z hranice šestnástky zakončil slabo. V 60. minúte Dobrotka hlavičkoval do žrde a po zmätkoch v obrane Myjavy dokopol loptu do siete Masaryk. O tri minúty neskôr prenikol Dobrotka cez polovicu ihriska, Masarykovu strelu domáca obrana blokovala, ale Dobrotka uzavrel na konečných 3:0, potom sa už iba dohrávalo bez väčších šancí na oboch stranách.

Vladimír Hyža, tréner Myjavy: "Gratulujem Slovanu k zaslúženému víťazstvu, ktoré bolo po chybách v domácej obrane, ale bez chýb sa nedá hrať. Slovan má širší káder a lepších hráčov. Chlapci majú zápasov v pohári plné zuby a sú radi, že jesenná časť končí. Myjava chce so cťou odohrať odvetu na Slovane."
Michal Hipp, tréner Slovana: "Sledoval som predošlé zápasy Myjavy s Ružomberkom a so Senicou. Pripravili sa dobre na súpera a vedia, že musia hrať, nie čakať. Na ťažkom teréne bolo vidieť rozdiely dvoch ligových tried. Nepremenená penalta Halenára nás naštartovala k výkonu. Herne sa prejavila individuálna povaha Slovana. Obdivujem súpera z Myjavy aj atmosféru a množstvo divákov na štadióne, Myjavčania fandia futbalu srdcom."

Súvisiace články