Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ševčenko sa rád vracia na milánsky štadión San Siro
Zdielať na

Ševčenko sa rád vracia na milánsky štadión San Siro

S Dynamom Kyjev sa mu podarilo v utorkovom zápase Ligy majstrov uhrať cennú remízu 2:2 proti Interu Miláno, s ktorým zvádzal početné súboje ešte ako hráč mestského rivala AC

Ševčenko má na vzájomné zápasy s Interom Miláno väčšinou príjemné spomienky. Súperovi počas svojej kariéry nasúkal 14 gólov a hoci v utorok túto bilanciu nevylepšil, bod z ihriska favorita ho napriek vlastnej nepresnej muške hrial pri srdci. "Hrali sme proti výbornému súperovi a náš výkon bol veľmi dobrý. Chceli sme vyhrať, ale remíza je v konečnom dôsledku spravodlivá," povedal 33-ročný kanonier. Ševčenko sa nevyhol otázkam novinárov, ako prežíval svoj návrat do milánskeho "chrámu": "S týmto štadiónom sú späté len moje krásne spomienky. Zažil som tu veľké víťazstvá, vždy sa sem rád vraciam."

V aktuálnej sezóne našiel "Ševa" pohodu v Dyname Kyjev, kde ako 18-ročný tínedžer futbalovo vyrastal pod dohľadom legendárneho trénera Valerija Lobanovského. Ukrajinci ho angažovali napriek tomu, že v minulej sezóne na hosťovaní v AC Miláno nedal v 18 zápasoch ani jeden gól a mnohí ho už odpisovali. Dynamo je však aj vďaka Ševčenkovi spolu s Rubinom Kazaň čiernym koňom Ligy majstrov. V F-skupine sú obaja zástupcovia "východného bloku" spolu s držiteľom trofeje FC Barcelona na štyroch bodoch, s tromi zaostáva milánsky Inter.

Súvisiace články