Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
U-21 na Afroditin ostrov s kvartetom legionárov, prioritou tri body
Zdielať na

U-21 na Afroditin ostrov s kvartetom legionárov, prioritou tri body

Zdroj: tasr

Dvadsaťjednotku čaká kľúčový zápas

"V nominácii sa vyskytli viaceré nové či staronové mená, konkrétne Ján Ďurčo, Tomáš Peciar, Róbert Pich a Juraj Hovančík," povedal Kitka, v ktorého výbere figurujú štyria legionári (Martin Cseh, Marián Jarabica, Martin Baran a Róbert Mak). Mladí Slováci sú po výbornom štarte do kvalifikačnej kampane na čele tabuľky 7. skupiny, keď po remíze 2:2 v Nórsku bravúrne zvládli septembrový dvojzápas. Na pôde favorizovaného Srbska vyhrali 2:1 a doma zdolali Cyprus 1:0.

"Osobne si myslím, že zápas na Cypre môže byť kľúčový. Chceli by sme odtiaľ doniesť tri body, aby sme cez zimu boli v tabuľke čo najvyššie. Vieme však, že súper má vo svojom strede niekoľko individualít, čo potvrdil už v Senici i v zápase predtým, keď šokujúco vyhral nad Chorvátskom. Víťazstvo nad Cyprom by nám dodalo sebavedomie pred novembrovým zápasom. V ňom doma privítame Chorvátsko a pre náš tím to bude zápas roka," dodal Kitka, ktorý sa krátko vrátil k domácemu duelu s Cyprom. V ňom sa mladí Slováci trápili a napokon sa za tri body môžu poďakovať súperovmu brankárovi, ktorý podbehol dlhý nákop Petra Jánošíka a loptu do prázdnej brány poslal hlavou Jakub Sylvestr. "Som rád, ako hráči po zápase zhodnotili svoje výkony. Sami dobre vedeli, že neboli optimálne. O to viac si triumf nad Cyprom vážim."

Pred súbojom na Afroditinom ostrove sa výber do 21 rokov stretne v pondelok 5. októbra na zraze v Senci. V piatok 9. októbra o 15.30 h odohrajú Kitkovi zverenci priateľský zápas s prvoligovým Trenčínom v Slovenskom Grobe.

nominácia SR 21 na zápas kvalifikácie ME 2011 s Cyprom (14. októbra v Achnase):

brankári: Martin Dúbravka (MŠK Žilina), Ján Ďurčo (MFK Dubnica)
obrancovia: Tomáš Peciar (AS Trenčín), Martin Cseh (Bohemians 1905), Erik Čikoš (MFK Petržalka), Marián Jarabica (DYNAMO České Budějovice), Martin Baran (Kasimpasa Istanbul), Peter Jánošík (MFK Dubnica), Martin Juhar (MFK Košice)
stredopoliari: Roman Gergel (AS Trenčín), Erik Grendel (Slovan Bratislava), Roman Procházka (Spartak Trnava), Marek Kuzma (Dukla Banská Bystrica), Peter Šulek (MFK Dubnica), Juraj Hovančík, Timon Dobias (obaja MFK Košice), Róbert Mak (Manchester City)
útočníci: Jakub Sylvestr (Slovan Bratislava), Peter Katona (1. FC Tatran Prešov), Miloš Lačný (MFK Ružomberok), Róbert Pich (Dukla Banská Bystrica), Dávid Škutka (MFK Košice)

náhradníci: Martin Chudý, Ľuboš Kolár, Arnold Šimonek (všetci FC Nitra), Peter Kleščík (AS Trenčín), Michal Gallo (MFK Ružomberok), Filip Serečin (MFK Košice), Igor Súkenník (Spartak Trnava), Juraj Chupáč (MŠK Žilina), Filip Kiss (MFK Petržalka)

Súvisiace články