Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Futbalová ´21´ lídrom 7. skupiny po tesnom víťazstve nad Cyprom
Zdielať na

Futbalová ´21´ lídrom 7. skupiny po tesnom víťazstve nad Cyprom

Zdroj: tasr

Jediný gól strelil Sylvestr

Slováci rozbehli kvalifikačnú kampaň o účasť na kontinentálnom šampionáte v Dánsku výborne. Najskôr remizovali 2:2 v Nórsku, minulú sobotu senzačne uspeli v Novom Sade so Srbskom (2:1) a po triumfe nad Cyprom sú lídrami 7. skupiny so ziskom 7 bodov. Najbližšie 14. októbra sa mladí Slováci predstavia na Cypre, jesennú časť kvalifikácie uzavrú domácim súbojom s Chorvátskom (18. novembra).

V druhom stredajšom súboji 7. skupiny sa večer o 18.00 h vo Fredrikstade stretlo Nórsko so Srbskom.

kvalifikácia ME 2011 hráčov do 21 rokov - 7. skupina:

SR U-21 - Cyprus U-21 1:0 (0:0)
Gól: 68. Sylvestr. Rozhodcovia: Buttimer - Wogan, Lynch (všetci Ír.), ŽK: Grendel, Čikoš, Kuzma - Charalampous, Markou, Kyriakou, 2575 divákov.

zostavy a striedania:
SR: Dúbravka - Čikoš, Jánošík, Jarabica, Juhár - Grendel (90. Škutka), Kuzma (81. Mak), Baran, Gergel - Sylvestr, Lačný (46. Procházka)
Cyprus: Kissas - Panayiotou, Pelentritis, Pitsillos, Antoniades - Charalampous (88. Tsiaklis), Kyriakou - Markou, Katsis (73. Xenofontos), Stavrou - Tofas (53. Pittaras)

Prvý polčas nepriniesol pekný futbal, vo vlažnom tempe sa hra odvíjala prevažne medzi šestnástkami. Slováci sa vôbec nevedeli dostať do tempa. Vôbec prvá strela na bránu patrila Cyperčanom, s pokusom Tofasa v 34. minúte však Dúbravka veľa problémov nemal. Domáci pohrozili v 39. minúte Grendelom, ktorého priamy kop preletel nad bránu. Po prestávke Slováci zvýšili aktivitu a boli lepší smerom dopredu ako ich súper. Oživenie priniesol najmä striedajúci Procházka, ktorý sa často pokúšal o zakončenie, keď jeho dva pokusy z hranice šestnástky išli tesne nad bránu. V 68. minúte Jánošík nakopol loptu na cyperskú bránu, obrovskú chybu spravil hosťujúci gólman, ktorého lopta na prekvapenie všetkých preskočila a rýchlonohý Sylvestr ju hlavou poslal do brány - 1:0. Ďalšiu dobrú pozíciu mal v 70. minúte Procházka, ale po centri Čikoša mieril hlavou nad brvno. V 81. minúte Sylvestr pekne vnikol do pokutového územia, jeho pohotovú strelu však končekmi prstov vyrazil Kissas na roh. Hostia sa síce snažili o vyrovnanie, ale domácu bránu v druhom polčase vôbec neohrozili.