Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Brazília má nový supertalent, 17-ročného útočníka Naymara zo Santosu
Zdielať na

Brazília má nový supertalent, 17-ročného útočníka Naymara zo Santosu

Zdroj: TASR

Nová hviezda na futbalovom nebi?

Ten odohral za populárny FC Santos zatiaľ iba štyri súťažné stretnutia, z toho jediné ligové, no už sa dočkal prívlastkov ako "nový Robinho". Fanúšikov bývalého klubu najlepšieho brazílskeho futbalistu histórie Pelého zaujal predovšetkým spôsob, akým si mladý útočník dokázal poradiť so svojím dlho očakávaným debutom. Hneď vo svojom prvom zápase proti Mogi Mirim dokázal streliť gól, do listiny strelcov sa zapísal aj pri stredajšom víťazstve 4:0 nad Rio Branco v brazílskom pohári.

"Som veľmi šťastný, že sa mi dostalo takejto pocty, no musím priznať, že všetok tento hurhaj okolo mojej osoby ma trochu znervózňuje," uviedol Neymar. O veľkom potenciáli tohto mladíka svedčí aj skutočnosť, že Santos mu ponúkol zmluvu až do roku 2014. Prípadný záujemca o jeho služby si pritom musí údajne pripraviť až 30 miliónov eur (približne 900 miliónov Sk).

"Naymar je skvelý hráč, hrá špeciálny futbal. V posledných zápasoch zohral kľúčovú úlohu. Je veľmi mladý, čo znamená, že sa môže dopustiť viacerých chýb. Preto s ním chceme zaobchádzať s čo najväčšou trpezlivosťou," uviedol na adresu svojho zverenca tréner Santosu Vagner Mancini.