Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Slováci na UEFA Futsal Cupe bez bodu
Zdielať na

Slováci na UEFA Futsal Cupe bez bodu

Zdroj: SITA

Slov-matic podľahol Luparense 2:4, v Rusku sa bodu nedočkal

Góly Fofa strelili Attila Fehérvári a Gabriel Bartošek, ktorý dokonca vyrovnal na 2:2, ale krátko na to súper dvoma zlepenými presnými zásahmi otočil skóre opäť v jeho prospech. S talianskym tímom sa "oranžoví" stretli aj vlani a prehrali len tesne 0:1.

V A-skupine miniturnaja v Jekaterinburgu nezískal Slov-matic ani bod. Na úvod nestačil na Šachtar Doneck (1:7) a po tuhom boji prehral aj s vysoko favorizovaným domácim tímom VIZ Sinara (1:3), ktorý je obhajcom trofeje. Mužstvo trénera Jána Janíka tak podľa očakávania obsadilo v tabuľke posledné 4. miesto. Vlani v rovnakej fáze vďaka remíze s Antverpami skončil bratislavský tím na miniturnaji v Chrudime tretí.

Najlepšie vyhliadky na postup do Final Four má z A-skupiny Jekaterinburg, ktorému naň postačí aj tesná prehra v druhom piatkovom súboji so Šachtarom Doneck (15.15 SEČ). Účasť na záverečnom turnaji Final Four si už v C-skupine vybojovalo Dinamo Moskva.

      A-skupina:

      Slov-matic FOFO Bratislava - Alter Ego Luparense 2:4 (1:2)      Góly Slov-maticu: Fehérvári, Bartošek, 400 divákov.      Zostava Slov-maticu: Gašparovič - Čambal, Várady, Mikita, Haľko - Berky, Rejžek, Bartošek, Fehérvári. Náhradníci: Poluch, Nagy, Gabaš.      Martin Grendár, prezident Slov-maticu: "V drese súpera nastúpilo desať Brazílčanov, ktorí od začiatku roztočili pred našou bránou kolotoč. Prakticky stále sme sa bránili, Luparense výborne kombinovalo, naopak, my sme zvládli maximálne štyri prihrávky v rade. Škoda tretieho gólu, ktorý sme dostali krátko po tom, ako Bartošek vyrovnal. Štvrtý tiež nemusel byť, keby rozhodca prísne neposúdil ruku ležiaceho Mikitu v šestke ako penaltu. Prehrali sme všetky tri zápasy, ale pre náš tím to bola vysoká škola futsalu. Chybou bolo, že sme do Jekaterinburgu neprišli aspoň s dvojdňovým predstihom, aby sme sa dostatočne aklimatizovali. Štvorhodinový časový posun urobil svoje, sťažovali sa naň aj Taliani a aj preto zrejme prišli o postup. Poučili sme sa a teraz už vieme, že nabudúce sa musíme takýchto chýb vyvarovať."