Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mucha proti trpaslíkovi
Zdielať na

Mucha proti trpaslíkovi

Zdroj: TASR

Weiss chce proti Lichtenštajnsku vyhrať, v bránke dostane šancu Mucha

Oproti dvom posledným kvalifikačným zápasom prišlo vo výbere k viacerým zmenám, Weiss už skôr avizoval, že chce dať šancu mladším perspektívnym hráčom. Po prvý raz sa v nominácii ocitol stredopoliar Ružomberka Juraj Kucka, vo výbere figuruje aj obranca Spartaka Trnava Peter Doležaj. Súboj s Lichtenštajnskom bude pre Slovensko posledným v tomto roku.

Po štyroch jesenných zápasoch kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2010 v JAR figuruje Weissov výber na priebežne prvej priečke 3. skupiny, keď má na konte 9 bodov za tri výhry a jednu prehru. Prezimuje na nej aj bez ohľadu na posledný jesenný zápas skupiny, v ktorom bezbodové San Maríno hostí rovnako 19. novembra Česko. To je aktuálne na predposlednom 5. mieste so 4 bodmi.

"V zápase, ktorý bude pre nás rozlúčkovým v kalendárnom roku, chceme vyhrať. Chceme ukázať peknú hru, pekné akcie, pobaviť žilinské publikum a všetkých fanúšikov na Slovensku. Pri nominácii som musel brať do úvahy fakt, že množstvo hráčov je zranených, množstvo nehráva vo svojich kluboch a viacerí ma požiadali o uvoľnenie z osobných dôvodov," povedal tréner Weiss.

V dueli s Lichtenštajnskom bude stáť medzi tromi žrďami Ján Mucha z Legie Varšava. "V bránke dostane šancu Mucha, ktorý výborne chytá v poľskej lige. Vyskúšam aj stopérsku dvojicu Čišovský, Zabavník. Čo sa týka nominácie Szilárda Németha, je to hráč, ktorý vie rozhodnúť zápas a hráč, ktorého netreba skúšať," dodal Weiss. Zraz nominovaných je 17. novembra o 12.00 v žilinskom hoteli Holiday Inn.

nominácia SR
na priateľský zápas s Lichtenštajnskom:

brankári: Štefan Senecký (Ankaraspor), Ján Mucha (Legia Varšava)

obrancovia: Marián Čišovský (Politehnica Temešvár), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Peter Doležaj (Spartak Trnava), Marek Čech (West Bromwich Albion), Radoslav Zabavník (Terek Groznyj)

stredopoliari: Balázs Borbély (Politehnica Temešvár) Juraj Kucka (MFK Ružomberok), Samuel Slovák (Slovan Bratislava), Dušan Švento (Slavia Praha), Ján Kozák (Artmedia Petržalka), Marek  Hamšík (SSC Neapol)

útočníci: Róbert Vittek (OSC Lille), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Marek Mintál (1. FC Norimberg), Branislav Obžera (Slovan Bratislava), Martin Jakubko (FK Chimki)

náhradníci: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Miloš Brezinský (Polithnica Temešvár), Matej Krajčík (Slavia Praha), Pavol'Masaryk (Slovan Bratislava), Ján Novák, Jaroslav Kolbas (obaja MFK Košice), Róbert Jež (MŠK Žilina)