Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dunajská Streda 2 zápasy bez divákov,Slovan s pokutou 100.000 Sk
Zdielať na

Dunajská Streda 2 zápasy bez divákov,Slovan s pokutou 100.000 Sk

SFZ trestala

Súboj 14. kola Corgoň ligy poznačili zranenia 50 fanúšikov a polícia 31 ďalších zadržala. DK SFZ informovala o verdikte až po konaní tlačovej konferencie. Jej predseda Štefan Kridla to odôvodnil osobnou účasťou ôsmich zástupcov Dunajskej Stredy na zasadaní, ktorí dokazovali aj za pomoci videozáznamov svoje stanoviská.

"K porušeniu noriem došlo ako zo strany priaznivcov ŠK Slovan Bratislava, tak aj zo strany priaznivcov DAC Dunajská Streda. Ako ale už povedal aj prezident Laurinec, podstatné je, že za priebeh a zabezpečenie organizácie zápasu je zodpovedný usporiadateľ," povedal Kridla.

DAC pyká za opakované hrubé nešportové správanie divákov a nedostatočnú usporiadateĽskú službu, za nezabezpečenie opatrení prijatých na regulárny a hladký priebeh stretnutia, nezabezpečenie poriadku na ihrisku a v hľadisku, slabá súčinnosť usporiadateľskej služby, umožnenie vnesenia a používanie pyrotechnických výrobkov, hádzanie iných predmetov do ihriska, používanie vulgárnych výrazov, umožnenie vstupu iných osôb, ako aj za nerešpektovanie platných poriadkov a nariadení riadiaceho orgánu. Zápasov s vylúčením verejnosti sa môžu zúčastniť zápasoví funkcionári, akreditovaní novinári, vedenie hosťujúceho družstva v počte max. 20 osôb, domáci funkcionári v počte 20 osôb, okrem členov usporiadateľskej služby v odsúhlasenom počte delegátom stretnutia.

Slovanisti dostali trest za opakované hrubé nešportové správanie divákov, umožnenie vnesenia a používania pyrotechnických výrobkov, urážlivé prejavy na súpera a zápasových funkcionárov. DK ďalej ukladá klubom prijať konkrétne opatrenia na zamedzenie vzniku obdobných previnení, osobitne v stretnutiach na ihriskách súpera. A tieto predložiť DK SFZ v termíne do 12. novembra 2008.