Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Začína sa s disciplínou
Zdielať na

Začína sa s disciplínou

DK SFZ žiada od DAC-u presnú štruktúru usporiadateľskej služby

DK SFZ začína konanie voči DAC za hrubé nešportové správanie divákov (používanie pyrotechnických výrobkov, urážlivé pokriky, hádzanie cudzích predmetov na hraciu plochu, ničenie zariadenia štadióna), za nedostatočnú usporiadateľskú službu (umožnenie prenesenia pyrotechnických výrobkov do hľadiska, umožnenie hádzania cudzích predmetov na hraciu plochu). Proti Slovanu sa tiež začína disciplinárne konanie za hrubé nešportové správanie divákov, konkrétne za používanie pyrotechniky a urážlivé pokriky.
     

DK SFZ po oboznámení sa s podkladmi a osobnom vyjadrení zástupcov usporiadateľského klubu ukladá klubom predložiť stanoviská s prijatými opatreniami na zamedzenie obdobných previnení. Ďalej žiada predložiť písomné dokumenty, správy či iné dôkazové materiály k danému stretnutiu ako aj stanoviská odborných komisií SFZ v termíne do 6. novembra do 14.00. Domáci klub predloží presné rozdelenie, štruktúru a zloženie usporiadateľskej služby v inkriminovanom zápase.

DK SFZ ukladá predbežným opatrením klubom prerokovať s vlastnými fanklubmi vzniknutú situáciu na zamedzenie nešportového správania, hlavne pri rizikových stretnutiach odohrávajúcich sa na ihriskách súpera. Upozorňuje ich na striktné dodržiavanie noriem a nariadení riadiaceho orgánu (boj proti požívaniu alkoholických a návykových látok, rasovej intolerancii).