Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Real chce vrátiť Juventusu prehru, Zenit v ťažkej situácii
Zdielať na

Real chce vrátiť Juventusu prehru, Zenit v ťažkej situácii

Zdroj: TASR

Pred 4.kolom futbalovej Ligy majstrov

Oba tímy sa nachádzajú na dvoch postupových miestach v H-skupine a na Santiago Bernabeu sa hráči Realu chystajú "starej dáme" oplatiť nedávnu prehru 1:2 z Turína. V stredu sa môžu za priaznivých okolností v skupine tešiť z postupu aj oba anglické tímy, ktoré zasiahnu do boja. Manchester United i Arsenal Londýn majú po troch zápasoch nahraté na to, aby si v stredu predĺžili účinkovanie v LM aj počas jari.
     

Real nie je momentálne úplne vo svojej koži, posledný remízový ligový duel s Almeriou (1:1) to len podčiarkol, španielske denníky už dokonca písali o rozhojdanej trénerskej stoličke Bernda Schustera. "Nemôžeme si dovoliť zaváhať. V nijakom prípade nepripúšťame nič iné ako výhru, lebo sa chceme kvalifikovať do ďalšej fázy z prvého miesta," vyjadril sa jednoznačne pre oficiálnu webstránku klubu obranca Realu Fabio Cannavaro, ktorý už nemusí v Madride rátať s piskotom krajanov v hľadisku z Turína. Claudio Ranieri sa borí s pokračujúcou maródkou - do hry nemôžu zasiahnuť dlhodobo zranení Buffon a Trezeguet, ale ani Kneževič, Zebina, Grygera, Poulsen, C. Zanetti a Salihamidžič. Späť sú ale Marchisio  i Camoranesi. "Najviac budem spokojný, keď už konečne budem môcť postaviť mužstvo podľa vlastných predstáv. Na to sa ale musia dať všetci zranení do poriadku," priznal Ranieri. Na druhej strane sú pre zápas zatiaľ neistí Diarra, van Nistelrooy i Pepe. Súboj o definitíve postupujúcich veľa nenapovie, v hre sú ešte aj Borisov so Slovákom Ivanom Pechom, ale aj Zenit Petrohrad s Kamilom Čontofalským a Ivanom Hubočanom. Ruský víťaz minuloročného Pohára UEFA pôjde do Bieloruska s nožom na krku, prípadná prehra ho prekvapujúco zavčasu odsunie v skupine na vedľajšiu koľaj, navyše ho potom čakajú už len duely s Realom a Juve.

Prvá edícia "Bitky o Britániu" v rámci bojov v E-skupine vyznela pre Manchcester United, Celtic na Old Trafforde nemal nárok a prehral 0:3. "Každý s oveľa vyšším rozpočtom ako my si to na Old Trafforde poriadne 'odnesie', my sme síce prehrali 0:3, ale dva góly padli z ofsajdu. Takže to vôbec nebolo také zlé, než ako to mnohí videli," vrátil sa k poslednému duelu v LM kouč Celticu Gordon Strachan. Ak ManU získa čo i len bod a Villareal tiež, španielsky i anglický tím už postúpia po 4 kolách. Keďže majú "katolíci" na konte len jeden bodík, spoločne s Aalborgom sa pobijú pravdepodobne len o miestenku do Pohára UEFA.

Fiorentina bude mať v F-skupine snáď poslednú šancu urobiť niečo pre svoj postup. Musí ale zdolať Bayern Mníchov, čo nebude ľahká úloha, aj keď sa hrá na štadióne Artemia Franchiho vo Florencii. V lige chýba "fialovým" pohoda, s Interom len remizovali a naposledy prehrali v toskánskom derby v Siene 0:1. "V stredu nás čaká určite najdôležitejší duel jesene. Čo bude na rozbehnutý Bayern platiť? Rýchlosť, cieľavedomosť a oduševnenie," povedal kanonier domácich Alberto Gilardino, ktorý sa vráti na ihrisko po svojom "volejbalovom" góle prvýkrát.  V druhom zápase skupiny sa pokúsi zamotať situáciu v skupine rumunská Steaua na pôde Lyonu, skôr sa však očakáva hladký triumf hegemóna francúzskej ligy z posledných rokov.
     

V G-skupine si doterajší suverén Arsenal Londýn môže potvrdiť postup víťazstvom nad outsiderom skupiny Fenerbahcem Istanbul. Bude k tomu potrebovať aj to, aby Kyjev, podobne ako pred dvoma týždňami, zdolal aktuálne absolútne mimo formy hrajúce FC Porto (dve prehry v posledných dvoch kolách portugalskej ligy). Arsenal pripravil pre fanúšikov nepríjemné prekvapenie v podobe víkendovej prehry na pôde Stoke City (1:2), navyše vypadol z kádra pre zranenie Walcott a nad štartom Adebayora a Sagnu visí otáznik. "Najmä mentálne sme dosť unavení v poslednom čase a zrejme na to doplácame. Ak nie ste naladení na zápas, nemôžete hrať ani agilne, ani včas sa vyhnúť fyzickým stretom. Proti Stoke sme boli málo kreatívni a to je ďalšia vec, ktorá ma pred stredou znepokojuje," sťažoval sa tréner "Gunners" Arsene Wenger.


program stredajších zápasov 3. kola skupinovej fázy LM 2008/09 v skupinách E až H (všetky zápasy so začiatkom o 20.45):

      E-skupina:

      AaB Aalborg - FC Villareal /rozhoduje Bertrand Layec (Fr.)/

      Celtic Glasgow - Manchester United /rozhoduje:Ton HenningÖvrebö(Nór.)/    


Tabuľka:

      1. Manchester United 3  2  1  0  6:0  7

      2. Villarreal CF     3  2  1  0  7:3  7

      3. Celtic FC         3  0  1  2  0:4  1

      4. Aalborg BK        3  0  1  2  3:9  1


      F-skupina:

      ACF Fiorentina - Bayern Mníchov /rozhoduje: Alberto Undiano Mallenco (Šp.)/

      Olympique Lyon - Steaua Bukurešť /rozhoduje: Manuel Mejuto Gonzalez (Šp.)/

      tabuľka:

      1. Bayern Mníchov    3  2  1  0  5:1  7

      2. Olympique Lyon    3  1  2  0  8:6  5

      3. ACF Fiorentina    3  0  2  1  2:5  2

      4. Steaua Bukurešť   3  0  1  2  3:6  1


      G-skupina:

      Arsenal Londýn - Fenerbahce Istanbul /rozhoduje: Roberto Rosetti (Tal.)/

      Dynamo Kyjev - FC Porto /rozhoduje: Konrad Plautz (Rak.)/

      tabuľka:

      1. Arsenal Londýn      3  2  1  0  10:3  7

      2. Dynamo Kyjev        3  1  2  0   2:1  5

      3. FC Porto            3  1  0  2   3:6  3

      4. Fenerbahce Istanbul 3  0  1  2   3:8  1


      H-skupina:

      BATE Borisov - Zenit Petrohrad /rozhoduje: Stephane Lannoy (Fr.)/

      Real Madrid - Juventus Turín /rozhoduje: Pieter Vink (Hol.)/

      tabuľka:

      1. Juventus Turín     3  2  1  0  5:3  7

      2. Real Madrid        3  2  0  1  5:3  6

      3. BATE Borisov       3  0  2  1  3:5  2

      4. Zenit Petrohrad    3  0  1  2  2:4  1