Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Namiesto futbalu krvavý ring!
Zdielať na

Namiesto futbalu krvavý ring!

Pri zásahu polície v sektore fanúšikov Dunajskej Stredy traja zranení, jedného museli vrtuľníkom previezť do nemocnice

Do začiatku druhého polčasu futbalového zápasu 14. kola Corgoň ligy DAC Dunajská Streda - Slovan Bratislava previezli zo štadióna v Dunajskej Strede do miestnej nemocnice šesť osôb, prevažne s poraneniami hlavy. Jedného zo zranených, ktorý údajne spadol z tribúny, transportoval vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe do Nemocnice na bratislavských Kramároch.

ilustračné/TV JOJ

Podľa informácií hovorkyne Fakultnej nemocnice v Bratislave Rút Geržovej je mladík stabilizovaný, čaká ho ešte CT hlavy. Ako uviedol viceprezident Policajného zboru Stanislav Jankovič, zranený fanúšik dostal epileptický záchvat, navyše bol pod vplyvom alkoholu.

SITA

Dvadsaťštyri osôb ošetrili záchranári v priestoroch štadióna. Pri zásahu bol zranený aj jeden z policajtov. Na policajnú stanicu predviedli dvadsať výtržníkov. V súvislosti s dnešným zápasom je v pohotovostí viac ako 1000 policajtov, dodala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Pomáhajú aj príslušníci z Nitrianskeho a Bratislavského kraja. Priamo na mieste je 940 policajtov.


TV JOJ

Zápas medzi DAC Dunajská Streda a bratislavským Slovanom, ktorý sa začal o 13:30, prerušili pre výtržnosti v 17. minúte. Policajti zasahovali na tribúne fanúšikov klubu DAC. Hliadky zakročili po tom, čo fanúšikovia klubu DAC začali hádzať z tribúny kamene.

"Keďže si usporiadateľ nesplnil povinnosť a neotvoril bránu vedúcu von z tribúny, došlo k utlačeniu davu," uviedla Kredatusová. Tri osoby sa preto pri zákroku zranili. Následne na požiadavku polície bránu otvorili a výtržníkov vytlačili von zo štadióna. Počas zápasu vyčíňali aj Slovanisti - na plochu hádzali svetlice a dymovnice.

Záchranári a policajti mali prácu ešte pred začiatkom dnešného rizikového futbalového stretnutia. Pred zápasom policajti eskortovali asi tisícku belasých fanúšikov na štadión a ich pochod mestom sa nezaobišiel bez zranení a zásahu polície. Fanúšikovia hádzali dymovnice a inú pyrotechniku, policajti museli trinástich predviesť za rôzne priestupky. Záchranári museli šestnástich ošetriť, pričom traja fanúšikovia skončili v nemocnici, informovala Kredatusová.

Celý priebeh zápasu si pozrite na huste.sk