Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Reprezentáciu Slováci nepovzbudia
Zdielať na

Reprezentáciu Slováci nepovzbudia

Fankluby Slovana, Žiliny a Trnavy vyhlásili bojkot reprezentačných akcií

Korupcia, úplatkárstvo a neriešenie problémov v slovenskom futbale. Futbaloví priaznivci poukazujú na katastrofálny stav štadiónov, netranasparentnosť pri plánoch ohľadne výstavby Národného štadióna, kritizujú rozhodcov a perzekvovanie fanúšikov.
Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) František Laurinec na margo bojkotu reprezentácie reagoval pre Nový čas veľmi stručne: "Nekomentujem to. Myslím si však, že praví fanúšikovia slovenského futbalu by na takýto zápas mali prísť."

Stredopoliar nórskeho Rosenborgu Trondheim Marek Sapara však dúfa, že diváci si napriek vyhláseniam fanklubov cestu do hľadiska nájdu a podporia národný tím v dôležitom súboji s Poľskom. "Pevne veríme, že prídu. Nechceme, aby to dopadlo tak, že na Tehelnom poli bude desaťtisíc Poliakov a tritisíc Slovákov. To by bolo zlé," poznamenal pred utorkovým tréningom 26-ročný Sapara. "Ale ak aj budú mať prevahu v hľadisku Poliaci, stále to bude lepšie, ak budú skandovať oni a nebudeme počuť nejaké nadávky z tribún na našu adresu, ako sa to stávalo v minulosti."

Podľa generálneho sekretára SFZ Miloša Tomáša sa v Bratislave čaká približne 4 až 5-tisíc poľských priaznivcov. "Máme takéto informácie z poľskej strany. Fanúšikovia hostí budú mať vyhradený sektor CS pri Bajkalskej ulici, ktorá bude uzavretá. Poľskému zväzu sme poskytli 10 percent lístkov z kapacity štadióna, čo je 2420 vstupeniek," informoval Tomáš. Ďalší poľskí "kibici" si mohli kúpiť vstupenky na stredajší duel cez sieť Ticketportal a šancu majú ešte aj priamo na štadióne pred stretnutím.

Poliaci už na Slovensku, od 18.30 h ich čaká tréning
Poľskí futbalisti prileteli v utorok na poludnie z Katovíc do Bratislavy, kde v stredu odohrajú ďalší kvalifikačný duel o postup na MS 2010 proti Slovensku. "Červeno-biela" výprava sa z Letiska M. R. Štefánika odobrala do centra Bratislavy a ubytovala sa v luxusnom hoteli Crowne Plaza. Holandský tréner v službách Poliakov Leo Beenhakker priviedol do hlavného mesta Slovenska 22 futbalistov, ktorí sú údajne všetci pripravení v stredu na Tehelnom poli naskočiť do duelu. "Všetci sme zdraví a odhodlaní urobiť všetko pre dobrý výsledok. Chcem sa sústrediť predovšetkým na seba a nie na súpera. Ak budú prístup aj hra také, ako v sobotu proti Česku, o výsledok sa nemusíme obávať," uviedol pred novinármi asistent hlavného trénera poľskej "družiny" Rafal Ulatowski.

Ešte v utorok o 18.30 h by mali Poliaci absolvovať v dejisku stredajšieho súboja prvý a zároveň aj posledný tréning na slovenskej pôde. "Súpera máme dobre zmapovaného. Ide o mužstvo s podobným herným prejavom, aký majú Česi. V posledných dvoch zápasoch hrali Slováci systémom 4-4-2. Samozrejme, chceme zopakovať sobotňajší úspech z Chorzówa proti Čechom," cituje server sports.pl útočníka Lukasza Sosina, v klubovom ponímaní hráča cyperského účastníka hlavnej fázy Ligy majstrov Anorthosisu Famagusta.

Úvodný výkop súboja 3. kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá sveta 2010 Slovensko - Poľsko bude v stredu o 20.30 h. Hlavným rozhodcom bude Francúz Bertrand Layec.