Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Škrtel s pauzou 8 - 12 týždňov, mesiac o barlách
Zdielať na

Škrtel s pauzou 8 - 12 týždňov, mesiac o barlách

Zdroj: SITA

Ak bude liečenie prebiehať optimálne, za osem týždňov by sa mohol normálne zapojiť do tréningového procesu

Dĺžku jeho pauzy spôsobenej silným natiahnutím a jemným natrhnutím zadného krížneho väzu v pravom kolene v utorok podvečer potvrdil londýnsky špecialista, u ktorého 23-ročný rodák z Handlovej absolvoval dôkladné vyšetrenie.
"Doktor mi povedal, že je to v danom momente to najlepšie, čo sa mi mohlo stať. Bol som totiž veľmi blízko k tomu, aby som si ten väz roztrhol úplne, a potom by som pauzoval možno až osem mesiacov. Za tohto stavu by moja prestávka mala byť dlhá 2 až 3 mesiace a ak bude liečenie prebiehať optimálne, za osem týždňov by som sa mohol normálne zapojiť do tréningového procesu," povedal počas spiatočnej cesty z Londýna do Liverpoolu najlepší futbalista Slovenska za rok 2007.

Zo začiatku rekonvalescencie čaká bývalého stopéra Trenčína a ruského Zenitu Petrohrad absolútny pokoj. "Najbližšie štyri týždne budem pri chôdzi používať barly. Čo bude nasledovať potom, to sa dozviem od realizačného a lekárskeho tímu v tréningovom centre nášho klubu," skonštatoval Martin Škrtel.
Vedenie FC Liverpool sa vyjadrilo prostredníctvom svojho hovorcu Iana Cottona. "Vyšetrenie u špecialistu potvrdilo, že operačný zákrok nie je potrebný. Očakávame, že Martin sa súťažne vráti na trávniky do Vianoc."
Zranenie prišlo pre 191 cm vysokého odchovanca prievidzského futbalu v najnevhodnejšom čase, pretože doteraz patril k stabilným členom základnej zostavy "The Reds" či už v Lige majstrov alebo v domácej Premier League. Aj vďaka Škrtelovým výkonom sa zverenci trénera Rafaela Beníteza nachádzajú bok po boku s FC Chelsea na čele domácej najvyššej súťaže a v európskom pohári č. 1 majú po dvoch kolách skupinovej fázy na konte plný počet 6 bodov. "Samozrejme, že súčasná situácia ma absolútne neteší, ale na druhej strane zranenia jednoducho patria k futbalu. Teraz je už zbytočné lámať si nad tým hlavu. Musím sa pozerať dopredu a čo najrýchlejšie sa dať do poriadku," uviedol stabilný člen slovenskej reprezentácie, ktorý bude A-tímu SR chýbať v dvoch októbrových kvalifikačných dueloch 3. skupiny o postup na MS 2010 proti San Marínu a Poľsku. Slovenskému národnému tímu bude Martin Škrtel držať palce v spomenutých dvoch zápasoch z Liverpoolu, kde sa bude celý čas zotavovať zo zdravotných problémov.

Slovenský obranca sa zranil v nedeľňajšom stretnutí 7. kola Premier League na pôde Manchestru City (3:2) po súboji s Chedom Evansom v 87. min. Škrtel pri pokuse vypichnúť súperovi loptu zle dopadol na pravú nohu a podvrtol si koleno. Po niekoľkominútovom ošetrovaní ho z trávnika vyniesli na nosidlách. "Bola to naozaj obrovská bolesť. Najhorší bol ten prvý okamih, keď som sa dosť zľakol, že čo sa so mnou vlastne stalo. Lekári mi museli dávať aj trochu kyslíka, myslím si, že to bolo aj na zmiernenie bolesti," vrátil sa k nešťastnému okamihu z nedeľňajšieho duelu aktuálne najlepší slovenský futbalista.