Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slavia sa na Letnej dostala na čelo
Zdielať na

Slavia sa na Letnej dostala na čelo

Zdroj: SITA

Česko - I. liga - Sparta Praha - Slavia Praha 1:4

Dva góly "zošívaných" strelil v 5. a 70. min ich najskúsenejší hráč Vladimír Šmicer, ďalší pridal po polhodine hry Mickael Tavares a štvrtý v nadstavenom čase striedajúci Zdeněk Šenkeřík. Za Sparťanov znižoval v 32. min Kamil Vacek. Na treťom góle Slavie mal podiel aj slovenský obranca Matej Krajčík, ktorý krásnou prihrávkou z pravej strany našiel cez šírku šestnástky nabiehajúceho Šmicera, ktorý už nemal problém prekonať slovenského gólmana v drese Sparty Matúša Kozáčika.

Tridsaťpäťročný exreprezentant Šmicer nastúpil na súťažný zápas po takmer štvormesačnej pauze. V sparťanskom tíme absolvoval celé stretnutie aj stredopoliar Karol Kisel, ktorý si pri prvom góle hostí nechtiac pripísal asistenciu. "Je to ťažká, ale zaslúžená prehra. Slavia mala počas celého zápasu hru pod kontrolou a my sme na súpera dnes nemali," komentoval pre ČT2 tréner Sparty Vítezslav Lavička. Jeho úspešnejší náprotivok Karel Jarolím poznamenal: "Sú to príjemné pocity. Až na to jedno zaváhanie po našom druhom góle, keď súper znížil, sme toto stretnutie zvládli výborne."
Obhajca titulu Slavia v 268. mestskom derby potvrdila pozíciu favorita a lídra súťaže, Sparta je v neúplnej tabuľke na 3. mieste. Deviate kolo dokončia ešte v pondelok od 20.00 h súbojom Ostrava - Liberec.

Sparta Praha - Slavia Praha 1:4 (1:2)
Góly: 32. Vacek - 5. a 70. Šmicer, 30. Tavares, 90.+ Šenkeřík, rozhodoval: Příhoda, 20 500 divákov
Matúš Kozáčik a Karol Kisel (obaja Sparta) odohrali celý zápas, Matej Krajčík (Slavia) rovnako odohral celé stretnutie
Zostavy:
Sparta: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Š. Kučera, Kladrubský - Kisel, Vacek (81. Holenda), Hušek, Matušovič (64. Zeman) - Kulič (64. L. Došek), Slepička
Slavia: Vaniak - Krajčík, Brabec, M. Suchý, Hubáček - M. Jarolím (84. Šenkeřík), Černý (79. Latka), Belaid, Tavares, Šmicer (71. Janda) - Necid

Ostrava - Liberec 0:0
6632 divákov
Robert Zeher (Ostrava) sa na trávnik dostal v 79. min