Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Škrtel s podvrtnutým kolenom, ide na magnetickú rezonanciu
Zdielať na

Škrtel s podvrtnutým kolenom, ide na magnetickú rezonanciu

Zdroj: SITA

Martin Škrtel si v nedeľňajšom súboji FC Liverpool proti Manchestru City podvrtol koleno

Dvadsaťtriročný rodák z Handlovej totiž nedohral zápas s “Citizens” a z trávnika ho museli v 89. min vyniesť na nosidlách. Bývalý hráč AS Trenčín či ruského Zenitu Petrohrad pri snahe vypichnúť loptu domácemu Chedovi Evansovi zle dostúpil na pravú nohu a podvrtol si koleno. Škrtelovi museli ešte na trávniku pomáhať aj kyslíkovým prístrojom a v bolestiach ho po niekoľkominútovom ošetrovaní vyniesli z ihriska. “Zatiaľ ešte konkrétne neviem povedať, čo mi je. Podvrtol som si koleno a v pondelok absolvujem vyšetrenia, ktoré naznačia viac,” povedal v nedeľu podvečer pre agentúru SITA najlepší futbalista Slovenska za rok 2007. V súčasnosti tak visí otáznik nad Škrtelovou účasťou v dvoch blížiacich sa kvalifikačných dueloch 3. skupiny o postup na majstrovstvá sveta 2010 proti San Marínu (11. októbra) a Poľsku (15. 10.), pričom jeho absencia najmä v súboji s aktuálnym lídrom 3. skupiny by bola pre trénera reprezentácie SR Vladimíra Weissa veľmi citeľná.

“V pondelok ráno absolvuje Martin magnetickú rezonanciu, v tejto chvíli by som sa preto ešte nechcel vyjadrovať k dĺžke jeho pauzy. Môže totiž ísť len o týždennú absenciu, no nechcem si ani predstaviť, aké následky by toto zranenie teoreticky mohlo mať. S Martinom som už telefonoval a povedal mi, že takúto bolesť ešte nezažil,” povedal pre agentúru SITA lekár reprezentácie SR Peter Malinovský.

Možnosť stratiť na dlhšiu dobu oporu zadných radov si uvedomuje aj kouč “The Reds” Rafa Benítez: “Musíme si počkať, čo ukážu vyšetrenia, ale vyzerá to na vážne zranenie. Je to pre nás rozhodne veľmi nepríjemná správa. Keď sa taký tvrdý hráč ako Martin ocitol na dlhší čas na trávniku, vedel som, že to musí byť vážne. Teraz nám nezostáva nič iné, ako držať mu palce a dúfať, že sa mýlim,” skonštatoval pre www.liverpoolfc.tv španielsky

Liverpoolčania, za ktorých odchovanec prievidzského futbalu opäť nastúpil v základnej zostave, prehrávali v nedeľu po prvom polčase so zverencami trénera Marka Hughesa 0:2. Po zmene strán však zaúradoval španielsky goleádor Fernando Torres, ktorý dvoma presnými zásahmi z 55. a 72. min vyrovnal. Dvadsaťštyriročný úradujúci majster Európy najskôr zužitkoval prihrávku Arbelou a o 17 minút neskôr prekonal Harta hlavou po rohovom kope Gerrarda. O troch bodoch pre mužstvo z Anfield Road rozhodol v prvej minúte nadstaveného času, keď už na ihrisku nebol zranený Martin Škrtel a hostia dohrávali s deviatimi mužmi v poli (tréner Benítez predtým vyčerpal povolenú kvótu troch striedajúcich hráčov), holandský legionár Dirk Kuyt. S neúplným počtom hráčom dohrávali aj domáci, pretože v 67. min videl červenú kartu Pablo Zabaleta. Liverpool je vďaka víťazstvu stále bok po boku s FC Chelsea na čele Premier League.