Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Žilina prehrala, Artmedia dala K.O. Moravčíkovcom
Zdielať na

Žilina prehrala, Artmedia dala K.O. Moravčíkovcom

Debakel domáceho ViOnu s Artmediou

DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 2:0 (1:0)
Gól: 25. Kweuke, 90.+ Regedei, ŽK: 88. Adiaba - 84. Piaček, 90.+ Štyvar, rozhodovali: Vnuk - D. Hrčka, Kubačka, 6075 divákov
Zostavy:
Dunajská Streda: Ján Novota - Adiaba, Marcin, Pinte, Gerich - Regedei, Boya, Abena, Moughfire (83. Caha) - Kweuke, Nlend (58. Opoku)
Žilina: D. Perniš - Pekarík, Vomáčka, Pečalka (63. Adauto), Tesák - Vladavič, Zd. Štrba, Jež, Martin Ďurica (79. Piaček), Rilke (57. Štyvar) - Karoglan
Tréner Žiliny Radolský nechal po sofijskom úspechu v Pohári UEFA na lavičke údernú útočnú dvojicu Adauto - Štyvar a hostia nastúpili v I. polčase len s jediným vysunutým hrotom Karoglanom. Obe mužstvá však hrali ofenzívne a šance sa rodili na oboch stranách. Najprv po zaváhaní Adiabu nepochodil pred Novotom Karoglan a ešte väčšiu tutovku zahodil Kweuke, keď sám pred Pernišom volil nepochopiteľne prihrávku na Nlenda. V 22. min dobrú kombinačnú akciu Moughfira zakončil volejom vysoko nad Gerich, ale o tri minúty sa Žilinčanom vypomstila taktika na ofsajdovú pascu, keď obrannú trojicu prešprintoval Kweuke a svoje sólo s prispením ľavej žŕdky zakončil aj gólom. Poistiť vedenie výborne hrajúceho domáceho tímu mohol Nlend, no jeho zámer výborne vystihol Perniš, ktorý mu ukradol loptu, keď ho chcel kamerunský útočník obísť. Obojstranne útočná hra sa v prvej polovici hry musela páčiť divákom. Po zmene strán obe mužstvá pokračovali v nastúpenom trende. V úvode nepochodil pred Pernišom po kľučkách Moughfire. Žilinčania ožili najmä príchodom Štyvara a Adauta, lenže ich ofenzívny tlak nepriniesol žiadnu vyloženú príležitosť. Domáca obrana na čele so skvelým Pintem odolala. V závere stretnutia zo závaru nedokázali vyrovnať Jež a ani Štyvar. Zo strany Dunajskej Stredy prišiel definitívny úder v nadstavenom čase, keď z tridsiatich metrov prekvapil maďarský legionár Regedei utešenou strelou do vinkľa žilinského gólmana. Štvornásobný majster po úspechu v Pohári UEFA prehral na Žitnom ostrove 0:2.

Werner Lorant (tréner Dunajskej Stredy): "Tento výsledok je pochopiteľne skvelým úspechom pre náš klub. Všetci dobre vieme, koho sme porazili. Poznajúc silu súpera sme hrali menej ofenzívne ako zvyčajne a skôr sme sa zamerali na defenzívu. Táto taktika nám priniesla tri body, nakoľko sme nepustili Žilinčanov do vyloženej šance. Bomba Regedeia v závere duelu bola len čerešničkou na torte."
Dušan Radolský (tréner Žiliny): "Držali sme domácich pod tlakom počas celého zápasu. Tí však hrali v obrane organizovane a zodpovedne, nepustili nás k ničomu. Navyše v útoku výborne zahral Kweuke. Gratulujem nášmu dnešnému súperovi k zaslúženému víťazstvu. Musím konštatovať, že územná prevaha na zisk čo i len bodu ani v slovenskej lige nestačí."

FC ViOn Zlaté Moravce - Artmedia Petržalka 0:5 (0:2)
Góly: 22. (z pok. kopu) a 63. J. Kozák ml., 32. T. Oravec, 76. Fodrek, 90. Zb. Pospěch, bez kariet, rozhodovali: Straka - Brendza, E. Weiss, 1340 divákov
Zostavy:
Zlaté Moravce: Bolek - Klabal, Peter Farkaš, Mores, Minarčík - Náther (46. Candrák), Salomon Wisdom, Kuračka, Ujlaky (33. Hözl), Liška - Ščepko (33. B. Bajza)
Artmedia: Kamenár - Velický, Saláta, Pavol Farkaš, Szabó - Czinege (88. P. Hašek), Guédé, J. Kozák ml., Fodrek (82. Pedro Anderson) - Piroska, T. Oravec (84. Zb. Pospěch)
V stretnutí mužstiev z chvosta ligovej tabuľky začali aktívnejšie domáci. Už v 3. min sa v dobrej pozícii ocitol Kuračka, ale jeho strela mierila nad. Artmedia prvýkrát pohrozila po štvrťhodine hry, keď Piroska prenikol až pred Boleka a ponúkol tutovku Czinegemu, no ten mieril nad. V 21. min Liška v pokutovom území zastavil nedovolene Fodreka a z nariadenej jedenástky otvoril Kozák gólový účet stretnutia. Identická situácia sa zrodila v 30. min na druhej strane, keď Kuračku fauloval Pavol Farkaš, no Ujlakyho bomba z pokutového kopu iba roztriasla konštrukciu Kamenárovej bránky. Nedaš-dostaneš platilo okamžite, keď rýchlu akciu hostí zakončil zblízka Oravec - 0:2. Po zmene strán to už bola absolútna dominancia majstra. V 63. min prišla pekná akcia Artmedie, na jej konci bol Kozák, ktorý pohodlne upravil na 0:3. V 76. min Kozák posunul loptu na Guédého, ten s ňou prešiel až do pokutového územia, tam nezištne prihral Fodrekovi, pre ktorého nebolo problémom dať do prázdnej bránky - 0:4. V závere striedajúci Pospěch piatym gólom spečatil zaslúžené víťazstvo Artmedie.
Ľubomír Moravčík (tréner Zl. Moraviec): "Zápas mal ligové kritéria iba do 30. minúty. Je úplne jedno, či prehráme 1:0 alebo 5:0. Zlyhávame pri každej gólovej situácii. Som si vedomý toho, že do konca súťaže budeme hrať o holý život. Ja osobne sa však nevzdávam."
Michal Hipp (tréner Artmedie): "Úvod stretnutia nám nevyšiel podľa predstáv. Podľa môjho názoru rozhodujúcim momentom stretnutia bola nepremenená penalta domácich. Teší ma, že po dlhom čase sme vyhrali vyšším rozdielom."