Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Fanúšikovia Levski sa po zápase so Žilinou pobili s políciou
Zdielať na

Fanúšikovia Levski sa po zápase so Žilinou pobili s políciou

Zdroj: SITA

Štvrtkové odvetné stretnutia 1. kola Pohára UEFA Levski Sofia - MŠK Žilina (0:1) poznačil konflikt medzi príslušníkmi polície a fanúšikmi domáceho tímu

Bulharské ministerstvo vnútra oznámilo, že v potýčkach medzi bezpečnostnými zložkami a 300-člennou skupinou priaznivcov sofijského tímu sa po zápase zranili 6 policajti a 3 fanúšikovia. Radikáli z Levski posilnení alkoholom napadli políciu, hádzali na jej príslušníkov fľaše a kamene a poškodili sedem automobilov zaparkovaných v blízkosti štadióna Georgiho Asparuchova. Ešte predtým inzultovali niekoľkých hráčov bulharského majstra pri odchode z trávnika. Podľa niektorých zdrojov sa najprv pobili dve súperiace frakcie fanklubu "modrých" a tento incident neskôr prerástol do spoločného útoku na policajtov. Na piatok na 11.00 h miestneho času naplánovaný tréning hráčov Levski sa neuskutočnil, na tréningovom ihrisku sa v spomenutom čase neobjavil ani jeden hráč bulharského tímu. Zatiaľ nie je jasné, či z obáv pred možným protestným zhromaždením fanúšikov, ktorí sú nespokojní s výsledkami Levski Sofia.

Ohlasy bulharských médií na zápas Levski - Žilina

Ekip News: "Žilinské žihadlo dopichalo Levski. ´Modrí´ nedokázali využiť výhodnú pozíciu, ktorú mali pred odvetou, a urobili si ďalšiu hanbu."

www.gong.bg: "Momentálne naozaj nie je jednoduché byť fanúšikom Levski, po výsledkoch mužstva v európskych pohároch totiž musí byť veľmi odolný. Najprv mu ušla šanca postúpiť do Ligy majstrov a teraz v súboji so Žilinou aj skupinová fáza Pohára UEFA."

Bulgarian Post: "Levski sa opäť zdiskreditovalo. Po dobrom výsledku v Žiline doma prehralo a cesta futbalovou Európou sa preň skončila. Po góle hostí ´modrí´ síce búšili do žilinskej obrany, ale tá bola pevná."

www.levski.bg (oficiálna internetová stránka klubu): "Levski prišlo o výhodu zo Žiliny, smrtiaci úder domácim zasadil v 60. minúte Adauto."

Top Sport: "Ďalšia hanba pre Levski. Chaotická hra poznačená absenciou akýchkoľvek ambícií viedla k logickému výsledku. Po nočnej more BATE Borisov v Lige majstrov zažili zverenci trénera Emila Veleva ďalšiu - žilinskú."

Dnevnik: "Levski pripravilo pre svojich fanúšikov ďalšie sklamanie vypadnutím so Žilinou v Pohári UEFA."