Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Advocaat i Zenit odmietajú tvrdenia o manipulácii zápasov
Zdielať na

Advocaat i Zenit odmietajú tvrdenia o manipulácii zápasov

Zdroj: SITA

Podľa ruského ministra športu Vitalija Mutka ide o ďalší pokus zdiskreditovať ruský futbal

Španielsky denník El Pais priniesol informáciu, že členovia vplyvnej tambovskej skupiny ruskej mafie údajne ovplyvnili výsledky Zenitu v domácom odvetnom semifinálovom dueli proti Bayernu Mníchov (4:0) a vo finále proti Glasgow Rangers (2:0). "Toto je neuveriteľné. Každý mohol vidieť jednoduchú vec - boli sme lepším klubom ako Rangers. Aj preto sme vyhrali pohár. Rangers hrali dobre, ale my ešte lepšie. Nie je v tom žiadna záhada. Nechápem, ako môže niekto hovoriť niečo iné," poznamenal Advocaat pre Daily Record.

Správu o manipulovaní zápasu už v stredu dementoval Bayern, teraz sa pridal aj ruský klub. "Tieto španielske zdroje hrubo narúšajú reputáciu Zenitu. Znevažujú aj výkon nášho tímu v oboch zápasoch. Víťazstvo sme dosiahli na ihrisku bez cudzej pomoci. Proti všetkým obvineniam sa budeme brániť," píše sa v stanovisku úradujúceho ruského majstra.

Podľa ruského ministra športu Vitalija Mutka, ktorý je zároveň prezidentom národnej futbalovej federácie, sú obvinenia z ovplyvňovania zápasov ďalším pokusom o diskreditáciu futbalu v tejto krajine. "Nie je to len pokus o diskreditáciu Zenitu, ale aj Bayernu. Mníchov mal v kádri mnoho skvelých futbalistov, pôsobili či pôsobia tam Kahn, Klose, Toni, Zé Roberto, Lucio. Akoby by ich mohli ovplyvňovať? Neverím, že by sa dalo kúpiť víťazstvo nad Bayernom," povedal Mutko, ktorý bol v rokoch 1999 až 2003 prezidentom petrohradského klubu.