Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Weiss nominoval pred dvojzápasom aj Kratochvíla a Masaryka
Zdielať na

Weiss nominoval pred dvojzápasom aj Kratochvíla a Masaryka

Zdroj: SITA

V nominácii trénera futbalistov SR Vladimíra Weissa na októbrové duely kvalifikácie MS 22 hráčov

V jeho aktuálnom kádri figuruje 18 legionárov a 4 hráči z domácej najvyššej súťaže Corgoň ligy. Kvarteto z "domácich" zdrojov tvoria Peter Pekarík, Zdeno Štrba (obaja MŠK Žilina), Ján Kozák (Artmedia Petržalka) a Pavol Masaryk (Slovan Bratislava). V porovnaní s kádrom na septembrový kvalifikačný dvojzápas proti Severnému Írsku (2:1) a Slovinsku (1:2) nastalo viacero zmien. Do reprezentácie sa po dlhšom čase vracajú Roman Kratochvíl z tureckého Denizlisporu, po kratšej absencii figurujú v tíme aj Matej Krajčík (Slavia Praha) s Balázsom Borbélyom (Temešvár) a nováčikom je už spomenutý Masaryk. Naopak, medzi náhradníkov sa presunuli Radoslav Zabavník z Tereku Groznyj a Filip Šebo z Valenciennes.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa dva kvalifikačné zápasy 3. skupiny o postup na MS 2010 proti San Marínu a Poľsku:
Brankári: Štefan Senecký (Ankaraspor/Tur.), Ján Mucha ml. (Legia Varšava/Poľ.).
Obrancovia: Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ján Ďurica (Saturn Moskovská oblasť/Rus.), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Martin Petráš (US Triestina/Tal.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Matej Krajčík (Slavia Praha/ČR), Roman Kratochvíl (Denizlispor/Tur.)
Stredopoliari: Miroslav Karhan (FSV Mainz 05/Nem.), Marek Sapara (Rosenborg Trondheim/Nór.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Dušan Švento (Slavia Praha/ČR), Zdeno Štrba (MŠK Žilina), Ján Kozák ml. (Artmedia Petržalka), Balázs Borbély (FC Temešvár/Rum.)
Útočníci: Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Marek Mintál (1. FC Norimberg/Nem.), Róbert Vittek (OSC Lille/Fr.), Martin Jakubko (FK Chimki/Rus.), Pavol Masaryk (Slovan Bratislava)

Náhradníci: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Matúš Kozáčik (Sparta Praha/ČR), Radoslav Zabavník (Terek Groznyj/Rus.), Róbert Jež (MŠK Žilina), Branislav Obžera (Artmedia Petržalka), Ján Novák (MFK Košice), Filip Šebo (Valenciennes FC/Fr.), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.)

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Vladimír Weiss
Asistent trénera: Michal Hipp
Tréner brankárov: Miroslav Mentel
Technický vedúci: Róbert Tomaschek
Lekári: MUDr. Peter Malinovský, MUDr. Vladimír Pener, MUDr. Ladislav Pavlovič
Maséri: Jiří Jurza, Viliam Kalman
Maséri - kustódi: Marián Drinka, Ján Beniak